måndag 31 maj 2010

Jennie trilogin byter utseende

Trilogin om Jennie har hottats upp ordentligt av B.Wahlströms, eller vad säger ni?
Jag blir alltid lika förvånad när jag inser hur fort ungdomboksomslag blir omoderna. Vad jag gillar med de nya omslagen är att de inte ser lika tjejiga ut, jag tycker serien funkar minst lika bra för killar. Kanske kommer de nya omslagen göra den spännande serien lika populär som den var för några årsedan.
-Vilka omslag tycker ni är snyggast, de nya eller de gamla?

10 kommentarer:

 1. de nya är ju jättefina <3 ;) / Sara

  SvaraRadera
 2. De nya var faktiskt mkt snyggare=)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar nog de nya mer. Den första nya är otroligt fin! Men jag tycker att de skulle gjort tvåan och trean lite annorlunda, det ser inte ut som samma tjej, men det kanske är meningen? Jag har inte läst böckerna så jag vet inte vad som händer i boken. Är de värda att läsas?

  SvaraRadera
 4. Jag tycker de gamla var så coola. Det var så fint med prickarna och allt. De nya ser ut som vilka ungdomsböcker som helst.
  Fast omslagen tyckete jag nog var det bästa med böckerna bär jag läste dom. De är så dåligt skrivna :S

  SvaraRadera
 5. Jag är nog den enda som inte läst de böckena ;p Men oj vad mycket emr sugen jag blev nu :O Galet vad omslag påverkar!

  SvaraRadera
 6. Jag läste dem när jag var mindre och därför brydde jag mig inte om språket särskilt mycket. Men då tyckte jag de var jätte spännande. Nuförtiden tråkar böcker om kidnappade barn ut mig av någon konstig anledning men just Jennie serien håller!

  SvaraRadera
 7. Det ser ut som helt nya böcker = helt andra böcker. Jag föredrar de nya omslagen. De andra omslagen har jag av någon anledning alltid retat mig på och tyckt de var ganska fula.

  Så det här var en mycket bra nyhet! Böckerna är förövrigt otroligt populära på biblioteken där jag jobbar, ständigt utlånade och kö på.

  SvaraRadera
 8. Det finns en ännu äldre variant av dem också, som jag läste någon ggn i mitten på nittiotalet.
  Ett exempel: http://www.biblioteket.stockholm.se/default.asp?id=2203&isbn=91-32-13991-8&btj=

  Föredrar helt klart de nya utgåvorna. Men som sagt, de åldras fort! /Jennie

  SvaraRadera
 9. Jag har den ännu äldre versionen med illustrationer istället för foton på omslaget. Jennie/Janie är ju rödhårig. Sprakande stort seriöst rödhårig. Inte som det där.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker mer om de gamla omslagen. Jennie\Janie är rödhårig och de beskrivs noggrant i boken. Dock, du har helt rätt. Serien är inte bara för tjejer och passar bra för killar med. De gamle omslag ser lite för tjejig ut. Men jag säger ändå då det gamla, för de nya är en förändring av hennes utseende som inte stämmer överens med boken version.

  SvaraRadera