Hanna

Mitt läsintresse började redan när jag var liten då mamma och pappa läste väldigt mycket för mig. Jag var själv inte onormalt tidig med att börja läsa, mitt läsande kom som för majoriteten av de andra i första klass. Men i tredje klass började min stora läsperiod och i mellanstadiet läste jag extremt mycket. Vi hade ett superbra bibliotek på den skolan jag gick på då och jag slukade den ena boken efter den andra. I trean kom Svenska Dagbladet till skolan och intervjuade sju ur klassen som läst flest nyutgivna böcker. Jag har fortfarande den dagen i starkt minne. Sedan har mitt läsintresse bara blivit större och större. Jag har gått på olika läsecirklar och i januari 2010 gick jag med i Palatsets BOKargrupp. Jag gick högstadiet profilklass som heter L&D (Litteratur och Drama). Mitt intresse för böcker växer hela tiden, trots att jag läser 10gr mindre än vad jag gjorde i slukartiderna i mellanstadiet. Läsning är fantastiskt; att gå in i en ny värld, i andra människors tankar, det är något väldigt speciellt.

Nu går jag andra året på Södra Latins gymnasium i Stockholm, och förutom att gå i skolan och läsa så älskar jag att umgås med vänner, fotografera, lyssna på musik, träna, gå på teater, spela teater, se på film, resa och prova på nya saker.

Jag gillar otroligt många böcker och har svårt att begränsa mig till vissa genrer men här är..
Några favoritförfattare: Michelle Magorian, J.K Rowling, Maria Gripe, Joyce Carol Oates.

Några favoritböcker
: Boktjuven, Godnatt Mister Tom, Maus, Skuggan över stenbänken, Himlen börjar här, Hungerspelen och Den hemliga historien.