lördag 11 augusti 2012

TÄVLING!

Nu är det dags för en tävling igen!

Den här gången lottar vi ut två exemplar av Personer du kanske känner av Jay Asher och Carolyn Mackler!

För att vara med och tävla måste du svara på denna frågan: 

Skulle du vilja veta hur din framtid ser ut om femton år?

Skriv svaret i kommentarsfältet, och glöm inte att skriv med din mejladress så att vi kan kontakta dig!

Tävlingen avgörs den 22 augusti!

40 kommentarer:

 1. Ja vissa dagar men skulle man få veta något man inte vill veta så skulle man börja leva för att ändra det. Så nej det är väll det som är tjusningen, man vet aldrig vad morgon dagen för med sig :) plexiglasbubbla[at]hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Ja, kanske men det kan ju hända allt möjligt innan dess.
  www.vildav@live.se

  SvaraRadera
 3. Nej, jag skulle aldrig villa veta framtiden. Det kanske visar sig att jag är död om 15 år och då måste man gå runt med den ångesten. Nej, jag vill ta dagen som den kommer :)

  SvaraRadera
 4. Jag vill vara med och tävla!

  Nej, jag skulle inte vilja veta hur min framtid såg ut om 15 år. Om det är något dåligt så skulle jag bara bli deprimerad. Är det något bra så blir jag säkert alldeles för slapp och kämpar jag inte så kanske den ljusa framtiden inte slår in.

  Mailadress: boktycke@gmail.com

  SvaraRadera
 5. Jag vill vara med och tävla(:

  Nej, jag tror inte att jag skulle vilja veta hur min framtid såg ut om 15 år. Visst skulle det väl vara lockande ifall jag fick chansen, men jag tror ändå att jag skulle tacka nej. Det kan ju ha hänt något otroligt hemskt och jag vill inte behöva gå runt och veta det.

  Mail: bookshelves1@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Jag vill gärna vara med!
  Nej, jag skulle inte vilja veta hur den kommer se ut om femton år, utan vill ta en dag som den kommer och låta dem bjuda på sina överraskningar!

  bokrygg[at]hotmail.se

  SvaraRadera
 7. Ja det skulle jag vilja, för då om det är möjligt skulle jag göra allt för att förändra det.

  zooras@yahoo.se

  SvaraRadera
 8. Det beror på, om man har en chans att ändra framtiden så skulle jag vilja veta. Om man inte kan ändra den utan bara leva med vetskapen så skulle jag nog hellre vara ovetandes.

  Mejl: nellasbokplanet@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Jag skulle nog gärna vilja veta mer om min framtid, men jag vet inte hur bra det skulle vara i längden. Det skulle nog resultera i att jag blev helt knäpp, och så skulle jag börja tänk för mycket på mina val nu och hur de kan påverka min framtid.

  Man ska väl trots allt leva i nuet, inte sant? :)

  Mail: vildamatilda_lindquist@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Jag vill va med och tävla!

  Kan säga att vissa dagar hade jag velat det så jag vet vart jag är och vad jag gör och är det inget bra så hinner man kanske ändra på det. Men sen kanske det inte är så roligt att se om det inte är på en så bra plats man befinner sig..

  SvaraRadera
 11. Jag skulle inte vilja veta hur livet ser ut om 15 år. Livet ska vara ett äventyr fullt av överraskningar, även eventuella tråkigheter måste finnas med eftersom det är misstagen man lär sig av. What doesn't kill you makes you stronger. Dessutom skulle det inte finnas någon mening med att vara nyfiken ifall man redan visste vad som skulle kunna hända. Det är ju resan dit som är grejen!

  SvaraRadera
 12. Nej, jag skulle inte vilja se hur framtiden ser ut om 15 år. Det skulle nog förstöra "nuet" för mycket. Man skulle bara gå runt och tänka på vad som skulle hända om 15 år och inte tänka på vad man ska göra NU. Och tänk om jorden gått under? Jag skulle bara gå runt och va deprimerad av att veta om det X)

  Mail: bookrelated@hotmail.se

  SvaraRadera
 13. Är gärna med och tävlar!

  Nej, jag vill inte veta hur min framtid ser ut om 15 år. Mycket bättre att leva i nuet och ta vara på det som är nu!

  sofia[at]sofiafritzson.com

  SvaraRadera
 14. Jag vill vara med!

  Svar på frågan: Visst skulle det vara frestande att veta hur min egen framtid såg ut om 15 år. Dock så vill jag inte veta. Man tar det som kommer helt enkelt.

  Mail: Nadja_757@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Tveksamt, det finns så mycket som det känns bättre att inte veta. Exempelvis när anhöriga kommer att gå bort. Däremot hade det varit skönt att veta vad man ska göra med sig själv, vilket yrke som passar mig bäst. Men det får jag nog klura ut på egen hand.

  lellepotatisen@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Åh, jag vet inte. Skulle man kunna förändra saker, så kanske, men annars tvivlar jag på att jag skulle vilja veta.


  dea.solin@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Jag skulle vilja vara med och tävla!

  Jag tror nog faktiskt att jag inte skulle vilja veta hur mitt liv kommer se ut om femton år.
  Tänk om jag upptäcker att om femton år är jag där, tillsammans med dem, och gör si och så. Kanske är det inte alls som jag planerar just nu, och kanske blir jag missnöjd, eller tvärt om.
  Om det finns ett öde, är alla händelser i ditt liv planerade, och då finns det inget att göra åt saken. Är det däremot tvärt om, alltså så att du hela tiden förändrar din framtid genom de beslut du gör, varje dag - så är framtiden obestämbar.
  Det är nog det ( och självklart mycket annat också), som gör livet intressant, du vet aldrig vad som kommer hända senare!

  Jannasson@gmail.com

  SvaraRadera
 18. Hej! Både ja och nej... Ja, för att jag är lite nyfiken vad jag jobbar med då, hur livet för det tillfället ser ut och hur det är i världen iochmed hur det är nu så är det antagligen inte bättre. Och där kommer nejet, för tänk om man är död, eller är hemlös eller se hur världen ser ut, typ hemsk eller något. Äh, egentligen vet jag inte om jag vill, men det är ju klart att man är nyfiken! stina.englund@gmail.com
  stina

  SvaraRadera
 19. Jag tror inte det, för om det inte är något bra så skulle jag bara gå runt och tänka på det, oroa mig liksom. Och om det var något bra så skulle jag kanske gå runt och bara längta efter det och inte uppskatta det jag har just nu och det skulle inte heller vara bra. Så nej jag tror inte att jag skulle vilja veta min framtid, jag är en sådan som lever i nuet och uppskattar det jag har just nu, men visst drömmer jag om något annat och kanske något bättre och skulle jättegärna vilja att mina drömmer uppfylldes men jag skulle inte vilja veta det i förväg :)

  SvaraRadera
 20. Nej, det skulle jag inte vilja veta, läskigt ju.

  jana.rosell@live.se

  SvaraRadera
 21. Även om det känns lockande skulle jag nog inte vilja veta... Tror jag xD Nej, det är bättre att ta dagen som den kommer. Livet är fullt av överaskningar, och det är det som gör livet interessant; annars skulle det nog vara ganska långtråkigt... Och tänk om det inte blir som jag vill, då skulle jag ju inte vilja veta det innan och må dåligt över det!! Men Som sagt, det skulle nog vara svårt att låta bli ändå..;)

  lollo-h@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Spontant skulle jag säga ja. Bara för att jag just nu lever i stor ovisshet och det skulle vara skönt att veta hur allting kommer att lösa sig. Men efter lite övervägande så blir svaret ändå nej. Jag skulle helt enkelt inte klara av att få veta att exempelvis en familjemedlem har dött och sen inte veta var, när eller hur. Då skulle jag bara gå runt och oroa mig i 15 år.

  Och dessutom, tänk om man får veta något positivt som att man har fått drömjobbet. Men sen vet man ju inte vad som gjorde att man fick det. Tänk om man då överanalyserar vägen dit och gör så att man aldrig når det?

  nossahojj@yahoo.se

  SvaraRadera
 23. Jag är med!

  Skulle du vilja veta hur din framtid ser ut om femton år?

  Absolut inte, tänk hur det skulle påverka mitt nu. Och jag antar att min framtid är som om oraklet har förutspått och inte som Alice Cullens visoner som ändras om personen ändrar sig. Tänk om jag fick reda på om jag skulle vara uteliggare eller världskändis set skulle påverka mig dåligt att veta om 15 år så ligger jag på gatan och ber om en femma eller om jag om 15 år skulle inte kunna gå ut på gatan en minut. Då kanske man skulle strunta i nuet och veta om att jag kommer vara stenrik om 15 år.

  ellen@anselmby.se

  SvaraRadera
 24. Jag skulle inte vilja veta. Jag är en person som vill ha koll på allting och jag hatar att inte veta. Trots det skulle jag nog säga nej. Jag tror att man skulle tänka för mycket på det man har läst/sett och istället för att leva i nuet skulle man försöka ändra framtiden. Dessutom tror jag att man får fler nya frågor än man får svar på.

  carolina__Gustavsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. Nej, det tror jag inte jag vill veta. Tänk om det är något hemskt? Då går man i 15 år och tänker på det där hemska, och det blir man nog bara deprimerad av. Dessutom blir livet mer spännande om man inte vet allt :D
  emma@vestman.net

  SvaraRadera
 26. Svår fråga. Det beror lite på hur det ser ut om femton år, om jag skulle vara död då så vill jag inte veta det, jobbig ångest liksom, men om det händer något som jag kan ändra på så vill jag veta det. Så jag antar att det skulle vara ganska bra, men jag tror ändå jag säger nej, det är en del av livets tjusning att inte veta vad som komma skall;)

  vynne97[at]live.se

  SvaraRadera
 27. Jag skulle inte vilja se hur mitt liv ser ut om femton år. Visst är jag nyfiken, det kan jag inte förneka, men tänk om framtiden skulle göra mig besviken eller ledsen? Då skulle jag troligtvis bara gå runt och må dåligt. Jag lever hellre i nuet!

  lisa.nordahl@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Nej, absolut inte!

  phebles_90[snabel-a]hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Nej, jag skulle bli allt för paranoid över vissa saker som jag visste skulle hända då.

  christina.zhou.95@gmail.com

  SvaraRadera
 30. Nej, det vill jag inte. Jag vet ungefär hur jag hoppas det blir, men om jag hade vetat hade kanske alla mina drömmar krossats :/

  boktjejen@gmail.com

  SvaraRadera
 31. Det första svaret som poppar upp i huvudet är ja. Men sedan med lite eftertanke så blir svaret ändå nej. Visst, jag är nyfiken och ganska rädd för framtiden, om var jag kommer att stå om 15 år. Men, det är roligare att bli överraskad och en utav de bra sakerna i livet är ju att man inte vet vad som komma skall :)
  Så det slutgiltiga svaret är alltså nej.

  Mejl: rebecca.grahn@hotmail.com

  SvaraRadera
 32. Nej, tror bara att jag skulle bli deprimerad och göra ännu mindre med mitt liv. Låter som en bättre idé att ta dagen som den kommer.

  eitf.99@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag är jättegärna med och tävlar! :)

  Nej, det skulle jag inte vilja. Visst, det kanske vore bra att se hur man skulle kunna göra för att ens framtid skulle bli så bra som möjligt, men jag skulle hellre vilja att ödet fick ha sin gång. Jag skulle föredra att inte ha någon möjlighet att hålla på och manipulera min framtid och på så sätt skapa det perfekta framtida livet, eftersom att jag verkligen tror att den framtid som i slutändan blir bäst är den som slumpen och en massa andra faktorer som man inte själv kan styra över skapat. Jag tror att jag skulle ha lätt att göra varenda litet val endast för min framtid och helt glömma bort att man faktiskt måste ha roligt under den tiden som leder till det framtida livet :)

  Mejl: love-is-a-letter@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. Ja, jag är med och tävlar! Har redan vunnit innan, men jag hoppas att det inte gör något.

  Svaret är att jag inte riktigt vet om jag vill det eller ej. Blir det något dåligt, t.ex. att jag kommer att bli alkoholist, så skulle jag börja försöka förhindra det till varje pris, och kanske slösa bort min tid på ett misslyckat försök att hindra att det hemska händer, eller så kommer jag att bli hyperdeprimerad och börja dricka och...tja, så är det med det.
  Samtidigt, om det är något bra, t.ex. att jag blir bästsäljande författare, så är det ju självklart kul att veta, och det kanske får mig att orka skriva ner alla noveller som poppar upp i huvudet på mig :P

  Men som sagt: jag vet inte. Det finns både för-och-nackdelar med att få veta sin framtid.
  Min mejl: livdanjoux@gmail.com

  SvaraRadera
 35. Jag är väldigt gärna med och tävlar, här kommer mitt svar.

  Nej. Själva tjusningen med livet är att leva det, eller hur? Skulle man få reda på vad som skulle hända om 15 år tror jag att man antingen skulle få panik eller sluta bry sig om livet man har just nu. Jag menar att man då skulle börja leva inom vissa ramar, för att kanske förändra sin framtid, men också för att vara säker på att framtiden ska bli sanning. Eller så skulle man reagera tvärt om, ifall man var nöjd med sin framtid kanske börja leva alldeles för utsvävande, eftersom man visste att det ändå skulle lösa sig.

  Fast denna frågan är väldigt svår att svara på, haha jag antar att det är därför ni ställde den. Men man kan få igång väldigt spännande diskussioner, både med sig själv och andra. Mitt svar beskriver mina egna fördomar, märker jag då jag läser det nu, och jag vet inte riktigt om det är MITT svar. Jag skulle inte kunna, och kan inte, svara på frågan. Om möjligheten fanns att få reda på sin framtid så skulle jag välja att låta livet ha sin gång, om jag skulle få reda på det eller inte är ingenting jag skulle vilja bestämma. Men jag tror att ifall man skulle träffa någon som fått reda på sin framtid och om man själv inte gjort det, eller tvärt om, skulle man avundas den andre. För som ni vet, gräset är alltid grönare på andra sidan.

  (Tänk om man fick reda på att man var död? Inte så kul. Mitt svar är nej)

  Min mail: tottonil0@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. Jag är med och tävlar :)

  Svaret på frågan är nog nej. Jag vill inte veta hur min framtid ser ut om 15 år eftersom jag älskar att bara ta det som det kommer och inte veta precis vad man väntar sig. Det är mysigt när man inte har någon aning om vad som kommer hända, det blir som en liten överraskning, om ni förstår vad jag menar ;)

  Mejl: bokzoem@hotmail.com

  SvaraRadera
 37. Nej, jag skulle inte vilja veta hur mitt liv ser ut om 15 år. Om jag inte vore nöljd med min framtid skulle ju allt man gör varje dag vara ganska meningslöst och man skulle nog slua leva lite tror jag.

  Min mejl: cornelia.chokolad@gmail.com

  SvaraRadera
 38. Om femton år skulle jag ha fyllt femtio, och kanske jag skulle vilja veta lite om hur livet ska se ut då. Tror jag. I alla fall några av de pusselbitar som utgör livet - samtidigt som jag inte alls vill veta andra saker. Om jag fick välja ut vissa delar, absolut, men om jag inte fick välja utan bara kunde få "hela paketet", så nej.

  mail: tina(a)ottosson.cc

  SvaraRadera
 39. Jag vill jättegärna vara med!

  Usch, nej, absolut inte. I mina drömmar så upplever jag att jag får en fantastisk framtid med i princip allt man kan önska sig (jag kan inte låta bli) och jag skulle bli väldigt besviken om det inte hände. Och om jag får reda på att jag kommer vara död vid det laget och kommer ha dött en Mycket Smärtsam död, då skulle jag ju bara kunna skjuta mig själv, för att få det överstökat.

  Fast det beror på om man kan ändra sin framtid, eller om det blir som det blir hur man än gör. Om man kunde ändra på sin framtid och fick veta att man tillexempel blir en huligan och jätteelak, då skulle jag ju kunna förhindra det, och det skulle vara bra.
  Men om jag fick veta att jag fick ett Happy Ending, då skulle jag nog inte bry mig lika mycket om livet och säkert vara odräglig, och så skulle jag tänka "Äh, allt blir ju bra iallafall".

  Slutsats: Nej. Jag har ångest så det räcker och blir över för framtiden, och det kommer antagligen bli mycket värre om jag fick reda på allt, då blir det väl ingen sport att leva?

  Min mejl: karinirisamelie@hotmail.com

  SvaraRadera