söndag 5 augusti 2012

Moonrise Kingdom!


Nu är jag hemma efter en vecka i Paris fylld med second hand-shopping, muséebesök, promenader i Paris parker, fikastunder och tunnelbaneåkande. En  av kvällarna gick jag och min syster till en liten biograf i Marias-kvarteren som var väldigt gammal och fin med ett litet fik och filmförsäljning och såg Moonrise Kingdom, en HELT OTROLIGT BRA FILM!

Den var bara så rakt igenom härlig och snyggt gjort att man bara satt där och förundrades över hur välgjort allt var. Moonrise Kingdom är Wes Anderssons nya film som beskrivs som en nostalgitrip till 60-talets somrar som barn och utspelar sig på den lilla fiktiva ön New Penzance. Filmen handlar om hur den 12-årige lillgamle och föräldralösa Sam som rymmer från sitt pojkscoutsläger för att möta sin brevvän Suzy. Tillsammans upplever de den första kärleken samtidigt som de jagas av Sams mobbar-scout-"vänner", öns enda polis och Suzies föräldrar.

Miljöerna är vackra, många scener är så roliga att man inte kan sluta skratta, kosytmerna är fantastiska, skådespelarna (både de gamla och de yngre) är otroliga, musiken passar perfekt och sist men inte minst så är hela filmen filmad från speciella vinklar och med speciella färger som ger ett vackert pastelljus. Filmen har verkligen precis allt för att vara en av mina absoluta favoriter och jag har absolut inte sett den för sista gången!


2 kommentarer:

  1. Filmen verkar väldigt bra! :D

    SvaraRadera
  2. måste erkänna att utöver alla bokbloggare som jag följer, så är eran en utav de bästa! fortsätt så, älskar den verkligen! :D

    SvaraRadera