onsdag 22 augusti 2012

Sommarsummering del 1Bästa strandläsning - Radhusdisco av Morgan Larsson
Härligt språk, otroligt rolig och nostalgisk. En perfekt strandbok som det går att stanna i var som helst för att sedan nästa gång kastas in i handlingen igen på direkten.

Största överraskning - Delirium av Lauren Oliver
En framtid där kärlek är förbjudet tänkte jag bara kunde bli töntigt med klyshiga förbjuden-kärlek-historier, men Delirium har en framtidsvärld så trovärdig och genomtänkt att det är omöjligt att inte se den framför sig och beröras av Lena och Alex längtan efter varandra.

Mysigaste läsupplevelse - En dag av David Nicholls
En av de finaste kärlekshistorierna jag någonsin läst om. Två människor som möts på studentnatten den 15 juli 1988 och sedan får man följa deras vänskap och kärlek under denna dag i tjugo år. Omöjlig att sluta läsa och beröras av.


Läskigaste läsupplevelse - Miss Peregrines Home for Peculiar Children av Ransom Riggs
Även om boken inte var en typisk skräckhistoria så var det en obehaglig och övernaturlig känsla i orden som förstärktes av alla gamla fotografier av de annorlunda och magiska barnen.

Bästa engelska bok - The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky
De fantastiska karaktärerna, det vackra språket och den intressanta historien blir tillsammans något helt otroligt. Och jag älskar hur breven huvudpersonen Charlie skriver blir som ett pussel som i slutändan läggs klart och reder ut alla frågetecken.

Bästa bokköpen
-
To Kill a Mockingbird av Harper Lee
- Night Circus av Erin Morgenstern
- Fantastic Beasts and Where to Find Them och Quidditch Through the Ages av J.K Rowling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar