onsdag 5 februari 2014

TÄVLING: Boktjuven!

Den 28 februari har filmatiseringen av Boktjuven äntligen premiär! Nu lottar vi ut två exemplar av boken inför premiären!

För att vara med och tävla vill vi att du berättar om boken du läser just nu och en kort beskrivning om vad du tycker. Skriv svaret i kommentarsfältet och ange e-mailadress. Tävlingen avslutas den 28:e!

OBS! Vi kommer inte att göra kommentarerna synliga för övriga läsare här på bloggen. Även om din kommentar inte syns så har vi fått den och du är anmäld till utlottningen!

27 kommentarer:

 1. Just nu läser jag "Impulse" av Ellen Hopkins. Det är en versbok på över 650 sidor om tre unga människors möte och en andra chans (då de alla försökt förkorta sitt liv)... Hittills (s. 70) är jag fast och vill läsa så mycket och ofta jag bara kan! Jag gillar drivet och språket!

  Mail: ielinashylla@gmail.com

  SvaraRadera
 2. För tillfället så har jag precis börjat läsa "Insurgent" av Veronica Roth. I första boken "Divergent" hade jag inledningsvis lite svårt för huvudkaraktären Tris, men nu börjar hon kännas mer sympatisk och berättelsen börjar även bli alltmer spännande. Ett bra tips på en serie ifall man gillar dystopier och spänning :)

  Min mail: ciliaskultur[@]hotmail[.]com

  SvaraRadera
 3. Ehm.. Just nu läser jag Kretsen av Maggie Stiefvater. Jag har kommit ungefär hälften av boken och hittills är den jättebra. En av huvudpersonerna Blue är ganska okej men min favorit karaktär är nog Gransey. Det känns som om det kommer bli en kärlekstriangel någon stans i boken och vanligtvis brukar jag inte läsa kärlekstrianglar för att det blir så mycket krångel men ska fortsätta men boken och se vad som händer. Men som sagt, boken är jättebra hittills :D

  SvaraRadera
 4. Hej fina ni!
  Tack så mycket för en underbar blogg! Jag har nu gjort min lista över böcker jag ska läsa under 2014 tack vare denna otroliga blogg!! så tack! <3

  Så till tävlingen.
  Just nu läser jag sista delen i "Femtio nyanser" och jag totalt älskar boken.
  Jag älskar böcker där man verkligen känner kärleken mellan frontfigurerna och det kan man verkligen i denna bok.
  Innan man visste vem som skulle spela Ana/Anastasia och då Mr Grey så skapade man sig en egen variant av dessa människor. Nu när man vet om vilka det är som ska mästra dessa rollerna, så blir det en mer helhet i bokmässigt också.

  Jag läste ut första två böckerna på kanske en månad åt varje bok och som sagt, de är riktigt bra. Den där tryggheten som Ana måste känna för Mr Grey känner man så starkt. Dock ska jag väl säga är den beroendeframkallande, som min man har fått ta del av, då jag läste den så mycket. Det är väl enda nackdelen. Jag älskar hur E L James skriver boken, på ett sådant lättsamt och roligt sätt.
  Och jag har även känt med andra böcker att den vill jag inte läsa om igen, men med dessa vill jag det. Så ni som inte läst denna serie, tycker jag absolut att ni ska göra det. Okej, att det är mycket "snusk" i den, men det blir en helhet. Jag tycker om när författaren verkligen har med allt om en människas liv då det sexuella också spelar in i ens liv.
  Tummen upp!!

  ta hand om er,
  jennie

  SvaraRadera
 5. Just nu läser jag Carrie av Stephen King. Den är hyfsad, läser den för skolan och ingen bok kommer väl upp i sin fulla potential när den blir skollitteratur, men jag hoppas den blir bättre lite längre ffram.

  SvaraRadera
 6. Jag är jättegärna med i eran tävling!
  Jag läser just nu om Eleanor & Park, som är en helt fantastisk & fenomenal bok, enligt mig. Huvudkaraktärerna (Park & Eleanor) är så udda & ovanliga, både jämfört med andra & med varandra. Men de passar som 2 pusselbitar ihop tillsammans & jag älskar dem!
  Rekommenderas verkligen till alla :)

  Mailadress:
  dolasbokblogg@hotmail.se

  SvaraRadera
 7. Just nu läser jag boken Dare you to av Katie McGarry, det är andra boken i Pushing the limits serien. Jag avslutade precis första boken och vart alldeles förälskad i den så nu flyger jag bara igenom andra och den är minst lika bra! Det är inte riktigt någon fortsättning på Pushing the limits, utan medan första boken handlar om Noah och Echo, så handlar denna bok som Noahs bästa vän Beth och hennes liv. Så det är som samma karaktärer men inte samma HUVUDkaraktärer. Jättebra verkligen, råder alla till att läsa dessa böcker. De handlar kort och gott om ungdomar som har det lite trassligt, både hemma och i sitt sociala liv men sedan så lär de sig som släppa in folk och de är riktigt riktigt spännande samtidigt.
  Ellalundberg@live.se

  SvaraRadera
 8. Boken jag läser just nu är Smaragdgrön av Kerstin Gier, alltså den tredje och sista boken om Gwendolyn och Gideon och deras tidsresor, bland annat. Jag har inte kommit mer än 100 sidor in i boken men än så länge tycker jag den är bra, den är väldigt lätt att läsa och jag gillar språket samt karaktärerna i boken. En annan sak som jag gillar starkt med den här serien är humorn, jag älskar humor i böcker, det är något som alla borde ha!

  min mail-adress är: rebecca.andersen@hotmail.com

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jag vill vara med i utlottningen av Boktjuven! Har precis läst ut John Greens Pappersstäder som jag tyckte om. Gillade framför allt drivet i berättelsen och alla fina citat, t.ex. "När kärlet får en spricka kan ljuset ta sig in. Ljuset kan ta sig ut." Men jag blev lite irriterad när Margo blev arg på slutet...
  /Maria
  maryjonasson@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Just nu läser jag Tuesdays with Morrie som är en självbiografisk roman av författaren Mitch Albom.
  I boken får man följa Mitch och dennes gamle lärare från college, Morrie Schwartz. 16 år efter college ser Mitch en intervju med Morrie, om hans insjuknande och döende i ALS och Mitch bestämmer sig för att infria sitt löfte som han gav vid examen att komma och hälsa på, vilket han inte har gjort... De sista mötena mellan Mitch och Morrie blir en samling samtal om allt som hör livet till, där Morrie delar med sig av sin visdom till Mitch som är vilsen och behöver inspireras.

  Jag älskar den här boken! Den är vacker,sorglig och samtidigt rolig. Den är fylld av goda råd och reflektioner över världen som får en att betrakta saker på ett nytt sätt än tidigare och ger perspektiv på vad som faktiskt är viktigt här i livet. Säger det igen, älskar den!

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig tävling!
  Just nu läser jag Percy Jackson and the Sea of Monsters, som är bok nummer 2 i Percy Jackson-serien. Boken handlar om att deras sommarläger är hotat och Percy måste rädda det tillsammans med sina vänner. Jag har läst halva ungefär, och än så länge tycker jag att den är superbra. Dock tycker jag att det kan vara jobbigt att läsa på engelska ibland, men jag får stå ut :)

  Mail: filippasfoto[at]hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Kul tävling och fint pris! :D

  Just nu läser jag Världskrig Z. Jag har lite av ett hat/kärleks-förhållande till den. Den är skriven i intervjuform och det är nog lite det som är mitt problem med den. Vissa personer är jätteintressanta och andra är riktigt tråkiga. Vissa av personerna skulle jag kunna läsa om hela boken igenom! Hur som helst, det är ett intressant upplägg och ett spännande ämne. :)

  Min mail är: annanykom.hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Just nu läser jag Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren. Faktiskt årets första bok, som jag påbörjade i början av januari... Anledningen till det är att alla andra lästimmar tyvärr måste läggas på kurslitteratur.
  Även om det vore fint att egentligen bryta av med lite skönlitteratur så är Tio lektioner i matlagning faktiskt en ganska skön bok att läsa när man inte har så mycket tid. Det finns ingen handling som man måste avbryta/återuppta vilket passar väldigt bra när jag läser så osammanhängande tider just nu, plus att man blir lite mer pepp på att faktiskt LAGA mat (vilket annars är rätt oinspirerande när man är student). Tack vare denna bok blev januari min bästa matlagningsmånad på väldigt länge, och det är ju fantastiskt bra. Så väldigt många plus till den boken!
  evelina.marina@hotmail.com är min mejladress.

  SvaraRadera
 14. En film som måste ses och självklart gör jag det helst genom att vinna en tävling :) Dessutom är det så roligt att ni ber mig berätta om boken jag läser just nu för vanligtvis är jag i himmelriket när jag läser, men sanningen just nu är att jag fullständigt avskyr boken jag läser, haha. Det är Per Olov Enquist "Lewis resa". Som utgör sig för att vara byggd på en verklig historia men är fullständigt kass i sitt innehåll. Boken handlar om pingströrelsen i Sverige under 1900-talet. Jag är aktiv inom pingströrelsen idag - och jag känner inte igen mig alls i vad PO skriver om. Vad han än skriver om så är det banne mig inte det jag tror på. Boken är på 600 sidor men jag är envis. Enda anledningen till att jag vill läsa ut hela är för att jag ska ha ordentligt med kött på benen när jag totaldissar den så in i skogen! And that's my reading status for the moment ;)

  SvaraRadera
 15. Just nu läser jag Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand. Jag tycker den är fantastiskt bra! Rolig, lättläst, får inblick i hur man lever/kan leva i Indien etc. Har även köpt fortsättningen då jag inte har mycket av boken kvar! jess.sndbrg@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Jag läser Eleanor & Park av Rainbow Rowell för tillfället. Den handlar om två rätt unga människor som blir kära. Det handlar om den första kärleken och från första sidan får man för sig att det hela inte slutar lyckligt. Är rätt säker på att denna kommer krossa mitt hjärta och håller därför lite ut med läsningen ... men himla mysig och gullig och tror att jag kommer älska när den är utläst!

  Min mailadress är elviraslillabloggomvarlden@gmail.com

  SvaraRadera
 17. Just nu läser jag Tyst av Hannah Harrington. Har drygt 100 sidor kvar och den är väldigt bra. Dock liiiite seg men jag tycker om den, hoppas bara på att slutet blir bra, väldigt spänd på det!

  SvaraRadera
 18. Just nu läser jag Allegiant. Den tredje (och sista) boken på Divergent serien. Så bra att jag bara dör! Jag tror att jag gillar den här serien bättre än the Hunger Games (och jag älskade the Hunger Games). Den kommer snart ut på film (i Mars) och jag ser jätte fram emot att få se den! Jag älskar att läsa, men är inte så snabb. Men jag har läst de här böckerna i rasande fart och är snart klar med Allegiant. Jag tycker så synd om Tris att det inte är sant. Och Tobias. Har ni inte läst serien så börja gör det innan den kommer ut på film. Gillar ni Harry Potter, The Fault in Our Stars, The Mortal Instruments, The Infernal Devices, Percy Jackson eller The Hunger Games kommer ni att älska den här. Eller jag har upptäkt att de flesta fangirlsen gillar all de serierna. Om Tris dör så hatar jag Veronica Roth.

  SvaraRadera
 19. Läser Ge mig arsenik - Klara Krantz till bokcirkeln. Har inte hunnit så långt men hittills är den riktigt bra, man förstår att författaren gillar Håkan Hellström.

  SvaraRadera
 20. Förr eller senare exploderar jag

  Handling:
  Hazel fick cancer när hon var tretton år och är nu sexton. Hon började i en stödgrupp då hennes mamma tyckte att hon behövde det. Stödgruppen tycker hon är långtråkig och enformig ända tills hon träffar Augustus.

  Omdöme:
  Förr eller senare exploderar jag toppar listan på böcker som fått mig att gråta. Jag bara älskar den. Den är nu en av mina favorit böcker.

  E- mail: Linn04@live.com

  SvaraRadera
 21. Hej, jag läser Pappersstäder just nu, denna bok överraskar mig gång på gång. Jag har inte läst klart den, men jag känner på mig att den utan tvekan är en av de bästa böckerna John Green har skrivit. Liksom i The fault in our stars finns en uppriktig intensitet och längtan mellan huvudkaraktärerna, i denna fall mellan tjejen Margo och killen Quentin. Själv tycker jag att John Green har lyckats få karaktärerna att vara så verkliga till hur ungdomar är i verkligheten och i olika situationer. En superb bok.
  mail: hafsaanii@outlook.com

  SvaraRadera
 22. Hej, jag läser Pappersstäder just nu, denna bok överraskar mig gång på gång. Jag har inte läst klart den, men jag känner på mig att den utan tvekan är en av de bästa böckerna John Green har skrivit. Liksom i The fault in our stars finns en uppriktig intensitet och längtan mellan huvudkaraktärerna, i denna fall mellan tjejen Margo och killen Quentin. Själv tycker jag att John Green har lyckats få karaktärerna att vara så verkliga till hur ungdomar är i verkligheten och i olika situationer. En superb bok.
  mail: hafsaanii@outlook.com

  SvaraRadera
 23. Jag läser boken Hemligheternas Rike av Kristin Cashore och hittills har det inte hänt så mycket, historiens gång känns väldigt långsam och några spännande scener har det inte alls varit, vilket gör mig en aning besviken, med tanke på att de två första böckerna presterade väldigt bra. När det gäller karaktärerna i boken så finns det otroligt många personer man måste ha koll på, vilket jag inte är van vid. Men jag antar att det finns många karaktärer eftersom det är en blandning av Fantasy & äventyrs bok. Jag har kommit till hälften av boken, så nu hoppas jag att boken blir bättre...

  //Steffi

  SvaraRadera
 24. Just nu läser jag The Catcher in the Rye av J.D. Salinger. Jag har alltid haft lite svårt för att läsa äldre böcker och enda anledningen till att jag läser denna klassiker är tack vare min engelsklärare. Ja, jag tycker faktiskt om boken, språket och tankarna i romanen väldigt mycket förvånansvärt nog.

  christina.zhou.95@gmail.com

  SvaraRadera
 25. Skyggkysst av Richelle Mead
  Handling:
  Rose Hataway är tillbaka på vampir academy och ska nu gå igenom en prövning som som alla beskyddare skall göra. detta är ett test som kommer att bedömas av vilken slags beskyddare man är. men den som hon får skydda är inte det hon förväntade sig och hon börjar undra om verkligen Mason har gått över till den andra sidan. Lissa har slutat tagit medicinerna och hennes magi växer inom henne starkare varje dag. och vad är det Adrian verkligen vill med henne. Plus att kommer Victor daskhov släppas fri eller icke

  Mejl adress: vanessa_rolon@live.se

  SvaraRadera
 26. Skyggkysst av Richelle Mead
  Handling:
  Rose Hataway är tillbaka på vampir academy och ska nu gå igenom en prövning som som alla beskyddare skall göra. detta är ett test som kommer att bedömas av vilken slags beskyddare man är. men den som hon får skydda är inte det hon förväntade sig och hon börjar undra om verkligen Mason har gått över till den andra sidan. Lissa har slutat tagit medicinerna och hennes magi växer inom henne starkare varje dag. och vad är det Adrian verkligen vill med henne. Plus att kommer Victor daskhov släppas fri eller icke

  Mejl adress: vanessa_rolon@live.se

  SvaraRadera
 27. Hej tittare över hela världen. Det finns goda nyheter för er alla idag får ditt tomma bankomatkort som fungerar i alla bankomater över hela världen. Vi har specialprogrammerade ATM-kort som kan användas för att hacka uttagsautomater, ATM-korten kan användas för att ta ut vid uttagsautomaten eller svepa, i butiker och POS. Vi delar ut dessa kort till alla intresserade kunder över hela världen. Vi ger ut det tomma ATM-kortet. Vill du leva ett bra liv trodde det är olagligt, det är det enklaste sättet att vara miljonär. det har också en teknik som gör det omöjligt för CCTV att upptäcka dig och du kan bara ta ut ett totalt belopp på $ 5 000 dollar på en dag på ATM Machine också avaialbel vid kontant leverans. Vi ger upp till $ 10.000,00 till $ 1.000.000,00 dollar med våra nätverk hacking tjänster. Vi kan återställa alla dina förlorade pengar till Bitcoin och annan Crypto-valuta, inteckning / fastighetsbedrägerier och falska ICO: er inom 48 timmar eller mindre. (Thomas Freddie Hackers) arbetar tillsammans som ett team för att spåra och återvinna medel från de svåraste internet-bedragarna. NOTERA!! Vi har fått otaliga hjärtskärande rapporter om ökända bedragare och vi har lyckats återställa dem tillbaka.

  Kontakta oss på ((Binary Recovery. University Grades. Wiping Criminal Records, FB & IG Hack, Telegram, Loads & Phone Hacking)) gränsar oss till dina jobb och låter oss ge dig positiva resultat med våra hackingskunskaper. Vi är certifierade och din integritet är 100% säker hos oss. Oroa dig inte mer för dina ekonomiska problem. Om du behöver andra cyberhacktjänster är vi här för dig när som helst, så kontakta oss via vår e-postadress: thomasunlimitedhackers@gmail.com

  Hälsningar
  THOMAS FREDDIE UNLIMITED HACKERS
  Skicka e-post till thomasunlimitedhackers@gmail.com
  Ring / sms: +1 (985)465-8370
  Motto: Vi erbjuder de snabbaste och pålitligaste tjänsterna

  SvaraRadera