torsdag 6 februari 2014

Neil Gaimanböcker blir film!

Idag passar vi på att uppmärksamma fantasyförfattaren Neil Gaiman lite extra. Hans två böcker Amerikanska gudar och Anansi Boys ska nämligen bli tv-serier!

 Jag har flera gånger börjat på Amerikanska gudar men aldrig fått tillfälle att läsa ut den, boken handlar om brottslingen Shadow som i
samband med att han lämnar fängelset upptäcker att hans fru omkommit i en olycka. Därefter börjar han arbeta för en mystisk Mr Wednesday och hamnar mitt i ett spel mellan gudar. En otroligt spännande bok som jag måste läsa ut nu och som absolut skulle passa som film!

Flera av hans romaner har tidigare filmatiserats, så som Stardust och Coraline, och hans Sandman-serie håller just nu på att filmatiseras i samarbete Joseph Gordon Levitt. Dessutom kommer hans roman Osceanen vid vägens slut ut på svenska i maj. Romanen hamnade högst upp på Goodreads lista över bästa böcker 2013 i kategorin fantasy. Det blir alltså mycket Neil Gaiman framöver, håll utkik!

2 kommentarer:

  1. Jaaa! ÅÅh jag önskar verkligen att fler svenskar fick upp ögonen för Neil Gaiman och hans fantastiska böcker (och serier!). Så himla kul att Ocean kommer ut på svenska så "snabbt"!
    Hoppas på att något förlag tar sig an hans barnböcker också nu när jag har en liten i magen.
    /Cecilia

    SvaraRadera
  2. Åh ska Sandman filmatiseras. Blir den tecknad?

    SvaraRadera