tisdag 21 augusti 2012

Vilken var sommarens största läsupplevelse för er?

Före sommarlovet brukar jag alltid planera min sommarläsning. Vilka böcker jag vill läsa, köpa och låna. Hör mig för vad andra ska läsa för att få tips, gör långa listor med sommarläsningsfavoriter och s så vidare. Det är mitt eget sätt att ladda upp inför sommarlovet.

Men det är minst lika spännande att få höra hur själva sommarläsningen gick, vilka böcker som var bra och vilka som var rena besvikelser. Jag och Hanna har redan börjat på våra sommarlovssummeringar. Precis som vi frågade er om era favoritböcker är vi nu nyfikna på ännu en sak:

Vilken bok var sommarens största läsupplevelse för er? 

Vore jättekul om ni ville svara, om ni har en blogg länkar vi självklart till den!

26 kommentarer:

 1. Sarah Dessen - Mitt perfekta liv, det var nog den stora favoriten.

  SvaraRadera
 2. Min största läsupplevelse den här sommaren var helt klart Out of Sight, Out of Time av Ally Carter. Jag var helt uppslukad av boken och det var omöjligt att stänga den innan den var utläst. Så med andra ord låg jag en lat sommar dag och sträckläste både den och dess föregångare Only the Good Spy Young!

  SvaraRadera
 3. Harry Potter. Skäms nästan över att säga att jag inte har läst dem innan.

  SvaraRadera
 4. Måste ha varit Eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, eller Jellicoe Road av Melina Marchetta, och kanske Mitt perfekta liv av Sarah Dessen. Men jag tar nog Jellicoe Road, så himla underbar!

  SvaraRadera
 5. Jag måste nog säga American Gods av Neil Gaiman. Jag läste den när jag var 12-13, men bestämde mig för att läsa om den, den här sommaren! Den är helt fantastisk; det är den sortens bok man önskar att man själv hade kunnat skriva!

  SvaraRadera
 6. Susan Abdulhawa- Morgon i Jenin ska skriva mer om det på bloggen men den boken lär jag inte glömma alltför snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle också svara Morgon i Jenin. En hemsk men storslagen läsupplevelse.

   Radera
 7. den absolut bästa boken som jag har läst in sommar är en relativt ny serie (i sverige i allafall) av Richelle Mead, som heter Bloodlines.
  den handlar om karaktärerna som var med i hennes senaste serie, Vampire Academy, men den handlar inte om huvudpersonerna utan den handlar om B och C karaktärerna, jag känner redan nu att det här kommer bli ännu en fantastisk serie av Richelle Mead

  SvaraRadera
 8. Throne of Glass av Sarah J. Maas, både den bästa boken i sommar och den bästa boken på hela året!

  SvaraRadera
 9. Min favorit var helt klart Jellicoe Road! Gud, så underbar. Helt obeskrivligt bra. :) Sommar för evigt var också riktigt bra.

  SvaraRadera
 10. Oj, jag har läst såå många bra böcker i sommar, men favoriterna var helt klart Nattens Cirkus och Vampire Academy-serien, i övrigt läste jag också om THG-serien - och den är ju lika underbar som alltid! :)

  SvaraRadera
 11. The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky. Även om jag läste den relativt sent på sommaren (en bit in på Augusti månad) så räknar jag den som sommarens (eller årets) bästa bok! En ny storfavorit, utan tvekan! ^^

  SvaraRadera
 12. Måste säga att min sötrsta läsupplevelse var Stolthet och Fördom, skriven av Jane Austen. Den var helt enkelt fantastisk! Jag trodde den skulle vara komplicerad och tråkig, men oj så fel jag hade. Den var både romantisk och rolig, och man rycks med i storyn direkt. Mer Jane Austen till folket! ;)

  SvaraRadera
 13. Måste nog säga "Anna and the french kiss" (Stephanie Perkins), och inte bara för att det var den senaste jag läste:P Den var lättläst, flörtig och helt enkelt magnifik. Kunde inte sluta läsa, ÄLSKADE den!!:D ♥

  SvaraRadera
 14. Om man inte räknar med omläsningar skulle jag säga att det är The Ghost's Child av Sonya Hartnett - så ett stort tack till dig Hanna som hade med omslaget i ett inlägg!, Ringens Brödraskap av J.R.R. Tolkien - mycket på grund av läscirkeln som Emelie och Anna hade i juli och Harry Potter och Fången från Azkaban av J.K. Rowling - som jag aldrig läste färdigt när den släpptes. Annars älskade jag också bilderböckerna The Incredible Book Eating Boy, The Great Paper Caper och Lost and Found av Oliver Jeffers.

  SvaraRadera
 15. För mig är det antingen Charlotte's Web av EB White eller Presidentens Hustru av Curtis Sittenfeld. Två helt olika böcker, men de två jag finnes extra minnesvärda :)

  SvaraRadera
 16. Anna and the french kiss och Mycket mer än så har varit bäst nu i sommar, utan tvekan. Böcker helt i min smak med en blandning av mysiga miljöer, söta pojkar, lite familjetrubbel och så ett lyckligt slut på det hela. ;)

  SvaraRadera
 17. INTE Jellicoe Road. Den fick 130 sidor sedan gav jag upp. Nä, den bästa upplevelsen och en bok som levererade trots höga förväntningar, var 17 år och skitsnygg av Emma Granholm. Sen läste jag även E=mc2, Bodanis "biografi" över relativitetsteorin. Satt som en smäck och nu förstår jag äntligen vad alla snackat om.

  SvaraRadera
 18. Böckerna Du glömde säga förlåt, Mycket mer än så och Mitt perfekta liv av Sarah Dessen, om jag måste välja.

  SvaraRadera
 19. Fått två nya favoriter, Sweet Evil och The Immortal Rules! Båda ska läsas om inom kort! :D

  SvaraRadera
 20. the golden lily av Richelle Mead och The Red Pyramid av Rick Riordan! man kastades in i handligen direkt, och spänningen gick nästan o ta på! helt sagolika böcker!

  SvaraRadera
 21. Jellicoe road... <3 sedan så blev jag kär i Rick Riordans böcker om Percy Jackson den här sommaren.

  SvaraRadera
 22. Dust of Dreams & The Crippled God, avslutningen på Steven Eriksson episka fantasyserie. Även om serien i sig varit lite upp och ner, så slutade det verkligen på topp

  SvaraRadera
 23. läste cirkeln och eld av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, och så förståss Hungerspelen-trilogin av Suzanne Colllins(som man sträckläser på ett par dar), mina nya favoritböcker!

  SvaraRadera
 24. Styggelsen av Amanda Hellberg. En skräckroman som jag lämpligt nog läste uppkrupen i soffan medan ett rungande åskväder drog förbi.

  SvaraRadera