torsdag 16 augusti 2012

Tips innan lovet tar slut!

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut, och jag är nog inte ensam om att tycka att det känns jobbigt och omotiverat att börja skolan igen. Därför måste man ju passa på att göra roliga saker sista veckan så man inte sitter hemma själv och vrider och vänder på tankar om hur det ska bli inför hösten.

Om du bor i Stockholm:

Sommarbio i Rålambshovsparken
Varje kväll mellan onsdag och söndag förvandlas parken till en utomhusbio dit vem som helst kan gå och se film gratis. I år är temat Monster och filmerna som ska visas är:

Onsdag 15/8: Pans labyrint

Torsdag 16/8: Edward Scissorhands

Fredag 17/8: Hajen

Lördag 18/8: Låt den rätte komma in

Söndag 19/8: Sagan om ringen: Härskarringen


Världens längsta bokbord
På söndag den 19/8 ställs hundratals bokbord upp längs med Drottninggatan där man kan fynda billiga böcker mellan kl 11.00 och 18.00.

Stockholm KulturfestivalPågår mellan den 14e och 19e augusti. Alla händelser går att läsa om här.

Fotografiska
På Fotografiska finns alltid fantastiska utställningar och just nu ställer Sally Mann ut sina vackra och smått obehagliga bilder. Fram till den 19e augusti finns även en utställning om OS genom tiderna, ePic moments.

Om du inte bor i Stockholm:Pottermore - bok 2
Nu går det att upptäcka de första kapitlena i Harry Potter och Hemligheternas kammare på Pottermore. Bland annat så finns det nya texter från J.K Rowling och nya små minispel i kapitlena.

Två biopremiärer
Den 17e augusti har Snabba Cash 2 biopremiär och några dagar senare, den 24e augusti, har Woody Allens nya film Förälskad i Rom det.

Göteborgs kulturkalas
Mellan den 14e och 19e augusti är det stort kulturkalas i Göteborg då man bland mycket annat kan gå på invigningen av det nya ungdomskulturhuset, se utomhusbio, gå på teater och loppisar.Starta en Tumblr med några kompisar
Hitta bilder och lägga upp på Tumblr kan vara hur roligt som helst. Starta ett Tumblr konto tillsammans med några kompisar och samla alla era favoritbilder från böcker, tv-serier, filmer, musik eller bara bilder som ni fastnar för. Man kan hitta otroligt mycket kul!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar