torsdag 13 maj 2010

Sarah Dessen på svenska

Några av er har velat att vi ska lägga ut sommarläsnings tips. Men det känns lite för tidigt ännu. Utanför fönstret regnar det fortfarande och sommaren har aldrig känts så avlägsen. Men i juni kommer den, listan.
Men så länge, för er som verkligen längtar efter sommarböcker, kan jag komma med ett litet tips. 
I Juni kommer Sarah Dessens första bok ut på Svenska. Under den senaste tiden har jag blivit väldigt förtjust i Sarah Dessens böcker och jag har bloggat om till exempel hennes bok dreamland. Men tanke på hur bra dom är, är jag förvånad över att de inte översatts tidigare. Men nu kommer den första, precis lagom till sommaren. Det är en av hennes senaste böcker a long for the ride om översatts till mycket mer än så. Soligt omslag, handlar om sommaren och utspelar sig i en kuststad. Kan det bli mer sommrigt än så? 
Dessen, S - Mycket mer än så - 29674798
"Auden har jämt varit den perfekta dottern, den ansvarsfulla systern, den duktiga eleven. Hon är en tjej som man kan lita på. Men Auden har känt sig instängd av alla krav, hon har inte haft något socialt liv och hon har inte sovit en hel natt på flera år.

När hon blir erbjuden att spendera sommaren innan hon ska börja på college, hos pappan och hans nya familj i en liten stad vid kusten, tar hon tillfället i akt. Hon får ett sommarjobb i sin bonusmammas klädbutik och plötsligt händer någonting med Auden. Hon får lära sig allt om det sociala spelet, om hur tjejer pratar och beter sig, om tjejers vänskap och om deras kärleksbekymmer. Så möter hon Eli, en ensamvarg som också har svårt för att sova om nätterna, och som Auden snabbt kommer nära. Tillsammans ger de sig ut på ett uppdrag: Auden för att göra allt det där hon aldrig har gjort, Eli för att lära sig att leva med de skuldkänslor han bär på sedan han var med om en nära väns död. Det blir sommaren när allt förändras. "


1 kommentar:

  1. Åh, måste läsas känner jag! Varit sugen på den ett tag, inväntar spänt en recension sne när den kommit ut ;p

    SvaraRadera