torsdag 20 maj 2010

Tillsammans tredje boken


Denna veckan har jag läst otroligt mycket. Tre manus och nästan fyra böcker på fyra dagar. Jag har inte velat blogga eftersom jag hela tiden velat läsa. Men nu är det varmt, solen skiner och jag och Elin sitter ute i gräset med datorn. Vi tänkte därför prova en annan sorts recension i form av en intervju. Elin intervjuar mig om Tillsammans tredje boken som äntligen kommit ut i pocket!

Varför köpte du boken?
Jag köpte boken för att jag läste de två andra böckerna och tyckte de var jätte bra. Trean kom ut för ett tag sedan men jag hade inte velat köpa den i inbundet format eftersom jag hade de två tidigare in pocket. Nu när den äntligen kom i pocket köpte jag den direkt.

Vad tycker du om omslaget?
Jag tycker omslaget är härligt. Det är mycket färger och glada miner. Personerna ser så glada ut, speciellt Theresa, som i berättelsen varit en väldigt sur person innan. Jag tycker det är fräckt att Denise bara hittat personerna på omslaget på gatan och frågat ifall de ville fotas till hennes bok.

Berätta lite om handlingen.
Alexander, Theresa och Jacob har fått chansen att åka på en resa till Frankrike. De kommer till ett sommarhus precis vid havet, första intrycket av huset var inte så bra men sedan fastnar de för dess charm. I Frankrike träffar Jacob en svensk tjej som heter Stina. Alexander och Theresa är tillsammans men får ingen ensamtid eftersom ingen annan än Jacob vet att de är tillsammans. Annars är allting underbart ända tills något fruktansvärt händer.

Vad tyckte du om boken?
Jag tyckte boken var jätte bra och man blir jätteglad av den. Hon har ett härligt språk som flyter på. Något som är mindre bra med den är att man inte får reda på vad som händer med Jacob i slutet. Jag tycker väldigt mycket om Jacob med det var mycket mer fokus på Alexander och Theresa hela boken igenom.

Tycker du att Denise Rudberg har fått ihop berättelsen?
Absolut det tycker jag. Ettan är självklart bäst men hon har lyckats bra med de två andra böckerna också. Ofta kan man bli besviken på fortsättningar. Nu fick man reda på redan innan första boken gavs ut att det skulle bli en trilogi, och för att ha sagt det redan så tidigt har hon lyckats väldigt bra med att hålla ihop berättelsen.

Jag hoppas inte ni missar hennes nya serie Baristas som kommer nu i Juni, jag läser den just nu och det är skitbra, jag är helt fast. Jag och Elin har funderat på att göra några videorecensioner och undrar ifall ni skulle tycka att det vore roligt.

2 kommentarer:

  1. Klara kan jag få låna den av dig? Jag är super sugen på att läsa den!;) kraamar Pålsson

    SvaraRadera