lördag 22 maj 2010

Skuggvarelser är Magnus Nordin när han är som bäst

Daniel bor i ett litet samhälle på östra Gotland där alla känner alla. Det mest spännande samtalsämnet i den lilla byggden är ödehuset. Ödehuset som de också kallar för Ryssens hus har stått öde så länge de kan minnas och det ryktas om att det är hemsökt och det är ungdomarnas största sport att utmana varandra ifall de kan uthärda en hel natt i det gamla rucklet. Men det ingen hade väntat sig var att någon plötsligt skulle flytta in i ryssens hus. De nya människorna håller sig på sin kant och är allt annat än vanliga. De heter Dawelyn, Wegg och Kira. Ingen vet att de tre nyinflyttade i själva verket är varulvar. Daniel och Kira blir kära vid första ögonkastet, men Dawelyn och Wegg har ett annat öde planerat för Kira och deras romans gör dem förbannade. Lilla Nejde blir sig aldrig likt. Hur ska Kira och Daniels kärlek kunna vinna över två vredgade varulvar?

Något jag gillar med Magnus Nordin är att den ena boken inte är den andra lik. Det är alltid en ny spännande historia som skiljer sig från den andra. Skuggvarelser är Magnus Nordin när han är som bäst. Som vanligt lyckas han få till spänningen så att det riktigt kryper under huden. Hans övernaturliga böcker blir bara bättre och bättre. Jag var tidigare såld på hans 500 sidors tegelsten Djävulens märke men jag tycker skuggvarelser slår den lätt och jag hoppas verkligen att uppföljaren blodets röst blir minst lika lyckad.

I skuggvarelser finns de stora och gossiga vargarna som ofta äter människor och som vi kallar för varulvar. Ingen av er har väl kunnat missta sig på den stora vampyrtrenden som varit det senaste året. Vampyrer och varulvar ligger väldigt nära varandra och det känns som att varulvshistorier allt mer tar fördel av den stora trenden. Vilket bara är positivt, jag älskar varulvar och Twilight som man säger startade vampyrhysterin innehåller faktiskt både vampyrer och varulvar. Sedan är inte Magnus Nordin någon som skriver för att ett visst ämne är trendigt. Skuggvarelser skrev han faktiskt 2002, men den nya versionen kunde inte komma mer lägligt.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst denna boken och det är en av dom bästa jag har läst! Nu väntar jag på att det ska bli julafton för då får jag kanske andra delen.

  SvaraRadera
 2. Vad heter den andra delen?

  SvaraRadera
 3. den heter blodets röst

  SvaraRadera
 4. finns det någon tredje del?

  SvaraRadera