tisdag 25 maj 2010

True blood people!

True blood är det hetaste på vampyrfronen just nu här i Sverige. På SVT har säsong 2 gått under våren (sista avsnittet var förra veckan). Böckerna True Blood av Charlaine Harris, har nu i dagarna kommit ut i två olika format och omslag på månpocket. 
Sookie Stackhouse är tjejen som kan läsa andras tankar och som de flesta därför anser är knäpp. Hon jobbar som servitris på baren Merlotte's i en händelselös småstad där alla känner alla. Uttråkade Sookie drömmer om något spännande, något alldeles speciellt, hon drömmer om sin egen vampyr. Och en dag sitter han där i baren, Bill. Vampyrerna har som man säger, klivit ut ur kistorna och gjort sin existens offentlig. Japanerna har uppfunnit ett syntetiskt blod som gör att de kan få den näring de behöver för att överleva utan att suga från människorna. Nu finns de över allt, det finns de människor som förföljer dem och vill att de ska dricka av dem, vampyr groupies. Det finns de som vill döda dem, vampyr hatare, och ständig pågår debatter om deras rättigheter. 
Sookies och Bills relation har knappt tagit sin början förrän kvinnor hittas mördade runt omkring i den lilla staden. Vad de mördade kvinnorna har gemensamt är vampyrbett på kroppen. Sookie inser att vem mördaren än är så står hon förmodligen näst på tur. 
Cool, spännande och originell säger jag bara. Helt galet bra och en av de läckraste vampyrböckerna jag någonsin läst. Ibland får udda detaljer en hel berättelse att glöda, bara det här med syntetiskt blod till exempel! True blood är knäpp rakt igenom och det gör den så underbar. 

Men, en liten varning måste dock utfärdas: Om du läser en bok, kommer du definitivt vilja läsa flera. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar