tisdag 18 maj 2010

Praodag 2 + VIPP mingel

På vår andra praktikdag på Bonner Carlsen jobbade vi mycket med omslag. Vi fick se hur de arbetade med omslag i InDesign. Det var väldigt mycket att ta hänsyn till, men det verkade ändå väldigt roligt. På förlaget arbetar de för fullt med en gyllene bok serie som innehåller en rad böcker med orginalomslag. Bland annat askungen, dumbo och Alice i underlandet. Supersöta böcker som säkert kommer väcka mycket nostalgi bland de äldre. Jag kommer absolut ge bort någon av dem i present till någon så fort jag får chansen.

Efter lunch då vi skulle börja läsa ett manus började brandlarmet tjuta. Hela bonnier huset utrymdes på några minuter. När en brandbil kom körande förstod vi att det inte var någon brandövning. Sedan kom en andra brandbil med sirenerna på. De gick in i huset och några minuter efteråt kunde vi alla gå in igen. Falsklarm. Resten av dagen höll vi på att koka sönder ute på den stekheta balkongen där vi satt och läste. 

När arbetsdagen var slut åkte vi ut till gamla stan för att gå på VIPP mingel på palatset. Där träffade vi Moni Nilson (författare till Tzatziki, Malin+Rasmus...) som vi haft lite mejlkontakt med. Hon var verkligen supersnäll och trevlig! Jag fick ett recensionexemplar av hennes nya bok Selma och Gordon Sommar och hemliga härligheter som jag ska recensera både här och på palatsets hemsida. Vi träffade också Hanna som har bloggen Hannas boktips, en väldigt bra bokblogg jag gärna tipsar om! Är väldigt imponerad på hela palatset och deras bokgrupp BOKarna. Fantastiskt att de lyckats samla så många ungdomar och fått till så mycket roliga aktiviteter. Om det funnits ett stort kulturhus i Göteborg med bara barn och ungdomsaktiviteter hade jag hoppat högt av lycka. Tyvärr har varit svårt att hitta ungdomar med läsintresse hemma i Göteborg. Men om du bor i Göteborgstrakten och tycker om att läsa så kontakta oss så att vi vet, om jag och Klara någon gång kanske ordnar en bokträff eller något liknande som ni kanske vill vara med på. 


2 kommentarer:

  1. Det var jätteroligt att ni var där, är ni BOKare på distans? ;)

    SvaraRadera
  2. Haha jo det kan man säga att vi är! :)

    SvaraRadera