tisdag 4 december 2012

Böcker i Greveholms anda!

Mysteriet på Greveholm måste vara den populäraste julkalendern genom tiderna, och jag förstår verkligen varför! Trots att jag bara var ett år när den visades första gången är det den julkalender jag sett om flest gånger. Nu när den är aktuell igen tänkte jag att det kunde vara kul med böcker i liknande stil. Jag har försökt hitta böcker som på ett eller annat sätt påminner om Greveholm, alla passar utmärkt som jullovsläsning om du frågar mig!
Mysteriet på Greveholm har ett stänk av Harry Potter i sig, kanske är det därför jag tycker om den så mycket. J.K Rowlings bok The Tales of Beedle the Bard innehåller små sagor om magi hämtat ur Harry Potters värld.

Maria Gripes böcker har alla det där mystiska. Speciellt Glasblåsarens barn, tycker jag alla borde läsa! Spökriddaren och hans väpnare påminner mycket om Greveholm, där 
karaktärerna består av en pojke och en bunt spöken.

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn innehåller udda karaktärer, övernaturliga inslag och en alldeles egen sorts humor.

Ögat över månskäran är en sådan bok jag vill tipsa om i alla sammanhang. Men finns ju en anledning varför. Här finns stora slott, magiska krafter och massa annat!

Den hemliga trädgården är en barnboksklassiker som passar alla! Den utspelar sig i ett stort slott och är helt magisk utan att innehålla någon magi!

5 kommentarer:

 1. Spökriddaren och han väpnare skulle jag vilja läsa. Miss peregrin... också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde verkligen läsa den! Supermysig att läsa på julen kan jag tänka mig. Miss Peregrines är årets stora måste enligt mig!

   Radera
 2. Kan inte ni tipsa om mysiga böcker med massa jul-känsla? Typ sådana som är perfekta att läsa för att bygga upp julkänslan, och även mysiga att läsa på loven? Tack isåfall! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig bloggpost! Älskar den där lite romantiska och kusliga stilen. Vill också läsa Miss Peregrines ...

  SvaraRadera
 4. ja snälla tipsa om juliga böcker!! :D hade varit så nice

  SvaraRadera