lördag 15 december 2012

Elins Önskelista

Såhär en vecka innan julafton känns det lagom att börja visa lite vad vi önskar oss i julklapp. Det är lätt att skriva upp hur många böcker som helst eftersom det finns så mycket bra. Men nu har jag valt ut några ungdomstitlar som jag verkligen längtar efter att få läsa!

Finnikin of the Rock är första delen i Melina Marchettas fantasyserie. Eftersom jag älskar både fantasy och Melina Marchetta känns det som en fullpoängare.
Fel grav innehåller flera noveller om övernaturliga saker och andra läskigheter.
Den tomma stolen hade jag tänkt läsa redan när den släptes i september men sedan har jag bara skjutit upp på det. Men nu när den finns på svenska ska jag absolut ta chansen.
Dödsritten är Maggie Stiefvaters nya bok, handlingen verkar oerhört spännande och har redan hört mycket bra om den.
I begynnelsen var Bob har jag skrivit om tidigare här på bloggen. Älskar ju författaren Meg Rosoff och den här handlingen verkar så otroligt underbart.

Som alltid önskar jag mig presentkort på olika bokhandlar, det är perfekt att ha under året om det dyker upp en bok som man verkligen måsta ha. Då kan man också köpa alla nya spännande titlar som kommer till våren.


8 kommentarer:

 1. Tror att du fått något fel där - Dödsritten/ The Scorpio Races är ensamstående. The Raven Boys (dvs. hennes nya serie), finns inte på svenska. Men båda är awesome ^^'

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaha! tog förgivet att de hörde ihop och var en serie! Då ändrar jag det så att inga blir lurade. Tack!

   Radera
 2. I begynnelsen var Bob är hur roligt som helst, dock gillade jag inte alls Fel grav, men jag är inte så mycket för noveller så kan vara för det :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längtar verkligen ihjäl mig efter att få läsa I Begynnelsen var Bob. Meg Rosoff är bara för bra, hon kan göra en handling så rolig, sorglig och vacker på samma gång. Här verkar det vara mer av hennes humoristiska sida och det har jag verkligen inget emot!

   Radera
 3. Önskar mig också Finnikin of the Rock! Melina Marchetta är fantastisk! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska verkligen bli sjukt spännande att få läsa något annat av henne! Det känns som att hon kan göra allting fantastiskt, jag menar, en bok som Jellicoe Road!

   Radera
 4. Jag verkligen måste läsa I begynnelsen var Bob, den verkar ju grym! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste måste verkligen läsa den! Har tyvärr inte hört så mycket om den på andra bloggar, men Meg Rosoff är utan tvekan en briljant författare!

   Radera