söndag 30 december 2012

Årssummering del 2

Årets bästa bok på svenska 
Elin: Hanna Jedviks underbara språk gör Kurt Cobain finns inte mer till årets bästa bok på svenska. 
Hanna: Definitivt Eld av Cirkelnförfattarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg!


Årets bästa översatta bok 
Elin: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. För att den har det bästa av allt och är så episk att man inte kan sluta prata om den.
Hanna: Liten parlör för älskande är årets bästa översättning. Boken är uppbygd som ett lexikon och det är otroligt smart löst med de engelska orden och ordlekarna!

Årets bästa debut 
Elin: Lina Arvidssons bok Det borde finnas regler var en helt strålande debut. Blev så himla glad av Mia och Mirjams fina vänskap.
Hanna: Lauren Olivers Delirium är hennes debut som blev översatt till svenska under 2012. En otroligt intressant framtidsskildring där kärlek är förbjudet av staten!

Årets bästa bok på engelska 
Elin: John Green är en mästare i ungdomslitteratur och hans bok The Foult in our stars kan vara bland det största som hänt i år.
Hanna: Även om det tog ett litet tag för mig att komma in i boken så måste jag säga The Perks of Being a Wallflower. Så otroligt fin!

 Årets bästa tv-serie
Elin: Det får bli New Girl. Karaktären Jess kan vara bland det roligaste som finns, och Zooey Deschanel är så otroligt duktig. 
Hanna: Jag har sett så många bra tv-serier under 2012. Högst upp står Mad Men säsong 5, Downton Abbey säsong 3, och såklart, Torka aldrig tårar utan handskar!
 

Årets bästa film 
Elin: Moonrise Kingdom! 
Hanna: Måste hålla med Elin! Moonrise Kingdom är så otroligt fin - kläderna, hur den är filmad, historien, miljöerna, ja, allt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar