torsdag 20 december 2012

Falla sönder

Falla sönder är en novell av författaren till Rör mig inte. Den utspelar sig mellan första boken och anda delen Rädda mig inte som kommer ut till våren. På runt hundra sidor får man följa utvecklingen efter det som hände i Rör mig inte. Men, till min förvåning, ur Warners perspektiv. För er som inte läst den tidigare delen är han en av de onda ledarna till det dystopisamhälle berättelsen utspelar sig i. 

Jag tycker både bra och dåligt om novellen. Den fick mig att minnas hur otroligt bra Rör mig inte faktiskt är, en bok som jag glömt bort lite. Samtidigt måste jag säga att hela novellen kändes en aning onödig. Jag blev nästan besviken på att det som kom fram i novellen, inte fanns med i den riktiga boken. Vad jag minns från boken var Werner inte en särskilt framträdande karaktär, han hade en stor roll men han var inte intressant nog att lägga på minnet. I novellen får man se en helt annan sida av honom och det är läskigt hur lättare det är att gilla en person om man får se allt ur dennes perspektiv. 

Novellen fick mig att längta dubbelt så mycket till Rädda mig inte som kommer ut till våren. Det ska bli skönt att återigen få följa berättelsen hur Juliettes perspektiv. I slutändan är det fortfarande henne jag hejar på. 

Falla sönder har bara tryckts upp i hundra upplagor och finns bara här i Sverige. Än så länge vet jag inte om den går att köpa, men har hört rykten att den ska komma ut som e-bok. Säger mer när jag vet! 

3 kommentarer:

  1. Åh, jag älskade Rör mig inte! Måste verkligen få tag i den här novellen :D

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag hade gjort för att få tag i en kopia av den boken! Rör mig inte var definitiv en utav de bästa böckerna jag läst under 2012!

    SvaraRadera
  3. Kommer den att tryckas upp i flera upplagor? Vart finns den att köpa?

    SvaraRadera