onsdag 9 maj 2012

Två olästa favoriter

Av någon anledning har jag fortfarande inte fått chansen att läsa dessa två avslutade delar i två av mina absoluta favorit trilogier.

Rachel Wards serie som började med Döden i dina ögon, var ju bara för bra. Blev så fångad att jag till och med hade en intervju med henne här på bloggen (vår första). Den följdes upp av Arvet. Även om de olika delarna inte handlar om samma personer älskar jag idén. Att kunna se när folk ska dö i deras ögon. Hemskt men omåttligt spännande då Rachel Ward lyckas bygga upp en riktig action-domerdags-stämning. Ser fram emot att få läsa sista delen Slutet nu!

För ett år sedan när Feber kom ut var jag helt desperat efter att få läsa boken. Jag kanske inte var lika hetsig i år inför släpet av För Evigt, men jag vill läsa den minst lika mycket. Maggie Stiefvaters varg-serie som börjar med Frost är något av det finaste inom sin genre. Älskar den melankoliska, dämpade och lite kyliga stämningen som finns i hennes böcker. De är lite som en blandning mellan en Bon Iver och Elliot Smith låt. Jag måste få återvända till Sam och Grace värld och veta vad som händer med dem!

Förstår inte varför jag inte läst För evigt och Slutet ännu. Månaderna har bara rusat fram, men nu ska jag allt ta och göra det. Ni som ännu inte läst Döden i dina ögon eller Frost, gör det! Två otroligt fina böcker med hemska teman.

2 kommentarer:

  1. Vill jättegärna läsa Döden i dina ögon, och du måste läsa För evigt, den är gryyyyym!

    SvaraRadera
  2. Great post. I was checking continuously this blog and I'm impressed! Very useful information particularly the last part :) I care for such information much. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

    Here is my web page; jocul aventura

    SvaraRadera