tisdag 15 maj 2012

Gamla böcker 2.0

I förrigår skrev Elin om ett antal gamla böcker som fortfarande är några av hennes favoriter men som inte uppmärksammas längre bland alla nya böcker som kommer ut hela tiden. Jag tänkte svara med ett inlägg om böcker jag gillar väldigt mycket och som är tre/fyra år gamla.

The Absolutley true story of my life as a part-time indian (Den absolut sanna historien om mitt liv som halvtidsindian) - En extremt rolig och smart bok om hur det är att växa upp i ett indianreservat och sedan få komma som ensam indian till en skola för vita barn. Historien är egentligen sorglig men fylls med humor, både skämt och roliga seriebilder.

Svenne - Handlar om hur en vanlig svensk kille från landet blir den mest jagade personen i Sverige. Boken tar upp främlingsfientlighet och hur ett sådant parti kommer in i riksdagen och känns väldigt aktuell.

Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg - Jenna och hennes mamma är med om en bilolycka då Jennas mamma dör men Jenna överlever. När hon sedan vaknar upp på sjukhuset måste hon försöka anpassa sig till sitt nya liv, något som visar sig vara väldigt svårt.

En komikers uppväxt - En väldigt bra uppväxtroman som med både humor och smärta berättar om hur det var för Juha att växa upp i 70-talets svenska förort.


Två andra böcker som är värda att läsa är Kolka av Bengt Ohlsson, Bryta om av Åsa Andeberg Strollo!

4 kommentarer:

 1. Jag älskar En komikers uppväxt och har nog läst den hur många gånger somhelst! Har du läst de andra böckerna Ett ufo gör entre och Jenny?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag inte, men vill absolut göra det!

   Radera
 2. Jag har ett svagt minne av att jag läst Efter kraschen la la la, och jag har för mig att jag tyckte om den. Det enda jag minns när jag tänker på boken är en känsla av ljusblått, vilket är jättekonstigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja ibland kan det bli så. Det finns vissa böcker som bara får mig att tänka på platsen jag läste dem, en lukt eller känsla.

   Radera