söndag 13 maj 2012

Gamla böcker

Tänkte idag tipsa om böcker som nu blivit några år gamla. Böcker som finns bland mina favoriter, men som har försvunnit lite bland allt nytt. Om ni missat dem tidigare så gör det inte nu! 

Piratika - Tanith Lee 
Flickan Art rymmer från privatskolan för att bli pirat när hon får tillbaka sitt minne. En av de roligaste äventyrsböcker jag vet. Kombinerar humor med spänning, äventyr, kärlek och skattsökande.

Abela - Berlie Doherty 
Om ett möte mellan två flickor från två olika världar. Abela som kämpat för sin överlevnad i Tanzania möter den bortskämda brittiska flickan Rose. Det är en underbar bok och det är nästan omöjligt att inte börja gråta till den fina berättelsen.

Slam - Nick Hornby 
Huvudpersonen Sam slammar när hans flickvän Alicia blir gravid. En rolig och humoristisk kärleksbok ur en killes perspektiv. Nick Horny skriver helt underbart.

Ängeln - Bali Rai 
När Jits vän Sophie försvinner bestämmer hans sig för att söka efter henne. Det är en superbra thriller med effektfullt språk och oförutsägbar handling. Grym helt enkelt.

Audrey wait - Robin Benway 
Audreys pojkvän skriver en låt om henne när de gör slut som plötsligt blir en hit över hela världen. Det är en såndär söt bok som man blir glad av. Audreys resa är lite som en berg-och-dal-bana och inte alltid en dans på rosor. Men handlingen och all musik som finns i boken gör den helt underbar. Älskar Audrey!

Andra böcker ni inte får missa:  Hata Romeo, Ett annat sätt att vara ung, Systrar av Guld, Tagg i hjärtat, Vykort från ingenmansland, Vilda gröna ögon 

2 kommentarer:

  1. Kul att du uppmärksammar gamla favoriter! Särskilt Slam har jag velat läsa länge, så den ska jag nog läsa i sommar.

    Idag postade jag förresten ett inlägg om mina favoritomslag: http://bokskadad.blogg.se/2012/may/nagra-bokomslag-som-verkligen-faller-mig-i-sm.html
    - Tack för inspirationen! :-)

    SvaraRadera
  2. Läste Hata Romeo för några år sen och minns att jag älskade den då :p

    SvaraRadera