onsdag 2 maj 2012

Favoritomslag!

Egentligen spelar det ingen roll hur boken ser ut, det är ju det inuti som är det viktiga. Men för mig har bokens omslag en stor betydelse. Det är framsidan på en bok som får mig att haja till och vilja veta mer om den och det är framsidan som ofta får mig att plocka upp boken och fortsätta att läsa. Numera tycker jag att nästan alla böcker som ges ut har väldigt fin och stilren layout, men jag har ändå mina favoriter och här är nio av dem!
Den hemliga historien, Det blåser på månen, Dash and Lily's Book of Dares

Breakfast at Tiffany's, Agnes Cecilia, Liten parlör för älskande

The Boat, Jellicoe Road, The Ghost Child


Vad har ni för favoriter?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker också att omslaget är viktigt, speciellt när jag ska tipsa mina elever om böcker. Omslaget måste locka till läsning. Jag valde boken som jag skrivit om här http://www.barnboksprat.se/2012/03/12/juli/ enbart för att jag tyckte omslaget var så fint. Det kan faktiskt vara ett rätt bra sätt att välja bok på, för då kan det hända att man läser böcker som man kanske inte skulle ha valt annars och får en fantastisk läsupplevelse :-)

  SvaraRadera
 2. Shiver, Linger och Forever av Maggie Stiefvater är mina favoriter:D

  SvaraRadera
 3. Jag älskar omslaget till Breakfast at Tiffany's, har den stående i hyllan. Liten parlör för älskande är också jättefin, låter lovande att du tror jag kommer gilla den. Tyckte jättemycket om din recension på den. Det var jättetrevligt att träffas igår och på olika bokträffar! Bokbloggare + bokträffar är en bra kombo. Jag tror att jag ska gå på bokcirkeln om Jellicoe, måste bara se att jag inte har för mycket plugg där i slutet av terminen. Men det verkar ju superkul!

  SvaraRadera
 4. Jag har skickat en utmaning till er här:

  http://bokenartankensbarn.blogspot.se/2012/05/11-fragor-x-3.html

  SvaraRadera
 5. ÅH "Det blåser på månen" är verkligen fin =)

  SvaraRadera