onsdag 28 juli 2010

Muren

 
På var sin sida av muren bor Peter och Sofia. Muren har alltid funnits där och de har blivit uppfostrade till att hata fienden på den andra sidan. Men en dag kommer en ny häst till Peters stall, Storm. Storm är till en början vildsint och de vuxna kallar honom farlig. Men Storm kommer förändra Peters och Sofias liv för alltid.

Vad jag först av allt gillade med Muren var att den var så lättläst och kort samtidigt som den handlar om viktiga ämnen. Det betyder att man inte behöver vara den mest bildade personen eller boknörden för att läsa en bra bok.
För visst innehåller muren viktiga ämnen! Murar är något som finns överallt omkring oss. Man kan prata om att bo på rätt eller fel sida av vägen, en fin eller sämre skola. Berlinmuren var en verklig mur som splittrade ett land och nu byggs det ännu en mur nere i Palestina.

Jo, murar är något som alltid är aktuellt. I boken möts tillslut Peter och Sofia. Med de fördomar och hat de två sidorna byggt upp mot varandra tror de först att de ska mörda varandra, äta upp varandra levande och allt möjligt. Men det visar sig att båda egentligen är helt vanliga barn.

Gillar även att figurerna i boken har helt vanliga svenska namn, de spelar dataspel och chattar precis som vi och ingen speciell plats utpekas. Den skulle kunna utspela sig vart som helst och när som helst.


4 kommentarer:

 1. Hej! Ni har en väldigt bra blogg!:D Kan jag länka till er från min?

  SvaraRadera
 2. Hej sanna! Tack för att du gillar vår blogg :) Självklart kan du det!

  SvaraRadera
 3. Boken verkar väldigt bra! Skriver upp den på min "ska läsa"-lista :)

  SvaraRadera
 4. Verkar bra! Ska lägga den på minnet ;)

  SvaraRadera