fredag 16 juli 2010

Stjärnstoft

Ja, nu var det allt ett tag sedan jag skrev om fantasy. Kanske för att det inte funnits någon fantasy på länge som jag velat läsa. Jag väntar fortfarande med stampande fötter på fortsättningar som de sista delarna i Krigarhjärta och Eragon. De kommer ju aldrig!

Men så hittade jag den fina, nätta, Stardust i min "olästa bokhylla" och tänkte att en fantasy inte skulle sitta helt fel, och det gjorde det inte heller! Stardust är en klassisk fantasy historia om hur en ung man, Tristian, lovar sin stora kärlek Victoria att finna stjärnan de såg falla ner från himlen och ta med den tillbaka som bevis på hans kärlek. Tristian bor i den lilla byn Wall som ligger precis intill en stor mur. Inga människor får gå igenom muren för på andra sidan finns en annan värld helt olik vår egen. När Tristan korsar muren i jakten på sin stjärna går han rakt in i ett äventyr han aldrig hade kunnat drömma om.

Klassisk fantasy som sagt men jag älskar den verkligen! Många av er har kanske sett filmen och de skiljer sig inte så mycket från varandra men jag föredrar ändå boken. Neil Gaimans bok har två titlar på svenska: Stardust och Stjärnstoft. Lite förvirrande, jag vet. Men om ni, precis som jag, väntar er galna på fortsättningar är Stardust en perfekt mellan bok som håller uppe fantasysuget tills det behövs som mest.

1 kommentar:

  1. Jag älskar den här boken, blev också glatt överraskad när jag läste den! =)

    SvaraRadera