fredag 30 juli 2010

Döden i dina ögon av Rachel Ward

Fast än att jag inte är stormförtjust i bokens titel är det en actionfylld och spännande bok. Döden i dina ögon ska bli en serie på troligtvis tre delar och andra delen (Numbers 2 The chaos) har precis kommit ut på engelska. Just nu känns det som om alla författare skriver trilogier, lite tjatigt om du frågar mig, men jag känner på mig att Döden i dina ögon kommer bli en bra sådan.

Jem har alltid kunnat se personers dödsdatum i deras ögon. Det är hennes förbannelse som fått henne att hålla avstånd från alla i hennes omgivning. Tills den dag då hon möter Spider. Spider är en lång, mörkhyad kille som är full av energi. Men Jem ser direkt att han inte har långt kvar att leva. En dag när Spider och Jem står framför London eye upptäcker hon något konstigt, alla personerna i kön har samma dödsdatum. Kort därefter spängs London eye i bitar och Jem och Spider tvingas fly för sina liv.

Jag gillar idén med att hon kan se datumet när folk ska dö. Jag gillar all form av övernaturliga inslag i böcker. Men jag kände att attentatet mot London eye inte kändes vidare verkligt, att terroristerna bara sprängde en kapsel och uppnådde en så låg dödssiffra. Det var ganska mycket jag ifrågasatte som inte kändes så realistiskt men sedan struntade jag i det och njöt av berättelsen istället.

För den var verkligen spännande och det hände otroligt mycket. Men vissa stunder kändes tyvärr för sega och hon drog ut på deras flykt för mycket, boken hade varit bättre om många delar togs bort och berättelsen kortades ner lite.

Men jag gillade slutet och jag känner på mig att bok numer två kommer bli superspännande. Den kommer nog inte alls vara lik ettan men det är själva iden med att se datumen i ögonen som jag gillade bäst.

                              


2 kommentarer:

  1. Just publicerat en ny recension :) http://lusseboken.blogspot.se/2012/04/doden-i-dina-ogon.html

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag skrev en recension om den sista boken i triologin och länkade det här inlägget iallafall man skulle vilja läsa en recension om den första boken. Hoppas det var ok! :)

    http://boklisa.blogspot.se/2012/05/doden-i-dina-ogon-slutet.html

    SvaraRadera