måndag 26 juli 2010

Just Jealous?

Besatt. Visst låter det lite skrämmande? Redan vid de första sidorna förstår man att en sådan här bok bara kan sluta illa. Lite Emma Granholmskänsla över det, som om man väntar på katastrofen. Och den börjar bra, riktigt bra. Det är nyår. Elise står bakom några träd och betraktar en död kropp i parken, vem är killen? Det får man inte reda på.

Elise har alltid älskat sin granne och vän Carl. När Carl blir tillsammans med den nya, Amerikanska, tjejen Sandy tror Elise att förhållandet kommer hålla högst en vecka precis som alla Carls tidigare. Men icke, en vecka går, sedan två. Elise blir tokig. Hon tar till de mest extrema medel för att förstöra deras förhållande och hon blir som besatt av att försöka splittra dem.

Eller blir hon det? Besatt alltså. På engelska heter boken Just Jealous, en titel som passar bättre men som inte har lika bra effekt på läsaren som Besatt har. För det här var en bok som kröp under huden. Ett spännande, gripande och läskigt svartsjukedrama, helt klart det bästa av Anne Cassidy.

5 kommentarer:

 1. Se där, ny look på sidan - snyggt :)

  SvaraRadera
 2. Tack tack ;) Blev riktigt nöjd.

  SvaraRadera
 3. Wow vad fin bloggen blev :D

  SvaraRadera
 4. Haha vad sämst jag är.. Såg inte först att det var ny design, mina ögon drogs till det nya inlägget ;) Men snyggt blev det i alla fall :)

  Och 'Besatt' verkar jättebra. Jag ryser nästan av det lilla jag hört.. Ja, sån är jag.. ;)

  SvaraRadera
 5. Omslaget är ju jättelockande!

  SvaraRadera