onsdag 21 juli 2010

Emmy Moréns dubbal liv :)

Unga och ganska ensamma Emmy Morén går ettan på gymnasiet och har inga vänner. Hennes föräldrar håller dessutom på att skilja sig. En dag hittar hon en skådespelares hemsida. Skådespelaren heter också Emmy Morén och en ovanlig mejlkontakt uppstår mellan de två Emmy. De börjar berätta om sina liv och ge varandra råd. Men ju mer de mejlar desto konstigare blir det. Likheterna mellan de två tjejerna är för många för att vara en tillfällighet och dessutom verkar den unga Emmys mejlporgram vara för gammalt för den äldre Emmys dator...

Jag blev väldigt fäst i de två Emmysarna. Genom breven fick man lära känna huvudpersonerna, läsa om deras tankar och om deras liv på ett annat sätt än vad man ofta brukar få. Emmy Moréns dubbla liv är lite annorlunda men väldigt fin. Dessutom blev jag väldigt förtjust i mystiken som uppstår kring detta normala men ändå ovanliga brevväxlande. 

Inblicken i en ung och en vuxen version av Emmys liv och med råden de ger varandra är det lätt att se skillnaderna men också likheterna med att vara vuxen och tonåring. Igår läste jag en recension av boken på Grafitti där en tjej skrev att man kunde se den vuxna Emmys råd som råd till sig själv och det håller jag med om. Boken ger mer än en fin historia och den ger en mycket att fundera på.

Boken var lagom kort och lättläst. Samtidigt blir man snabbt fast i brevväxlingen och de två tjejernas berättelser. 

2 kommentarer:

  1. Har inte alls velat läsa den förr, men nu blev jag ju sugen!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är en toppenbok! :)

    SvaraRadera