måndag 12 juli 2010

Vampyrdagböckerna jag lever för

Precis som True Blood skiljer sig boken vampire diaries från TV serien. Karaktärer är både bortplockade och påhittade och det blir nästan som två olika historier. Men jag gillar boken ändå, även om omslaget inte får ett lika stort plus.

Handlingen är till en början ganska lik. Elena Gilbart träffar den mystiska Stefan och blir genast förälskad. Men hon vet att han döljer något och när människor börjar mördas i trakten, helt tömda på blod, har hon svårt att tvivla på att Stefan är inblandad.

Serien består av ca 7 böcker, så det kommer bli mycket värre än så här. Jag gillar att Damon är ondare i boken än i TVserien och att han inte bara är ett hot mot deras kärlek utan också mot deras liv. Men visst låter det lite som Twilight? Grejen är bara den att Vampire Diaries skrevs före Twilight. De stora likheterna mellan Twiligt och Vampire diraries har fått många att tro att Stephenie Meyer härmat Lisa J. Smith, inte minst jag.

Ännu har jag inte hört något om att Vampire diaries ska översättas till svenska, en sådan här bok borde förlagen kasta sig över, speciellt när den blivit till en populär serie på TV. Men allt färre vampyr böcker ges ut från förlagen, vampyrer har blivit en gammal och uttjatad trend vid det här laget. Men vi får hoppas att de snart översätts till Svenska så att fler av er kan ta del av den ruskigt spännande vampyreserien .

5 kommentarer:

 1. De ska översettas på svenska första och andra delen heter uppvaknandet&kampen som kommer ut den 25 augusti och tredje och fjärde delen heter vreden&återkomsten och kommer ut den 20 oktober man kan se det på bokias hemsida också
  Eller så kan du kolla min blogg för mer info
  :D

  SvaraRadera
 2. hej!!
  vampire diaries översattes till svenska typ nu!!!
  gå in på: http://www.bokus.com/bok/9789186369712/the-vampire-diaries-uppvaknandet-kampen/

  SvaraRadera
 3. Vampire Diaries har getts ut på svenska tidigare men är slutsålda. Jag tror att de kommer att ges ut på svenska igen under 2010, men jag vet inte riktigt när. Tror att det är Pocketförlaget som kommer att ge ut dem, men hittar ingen information på deras hemsida :-S

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Jag skulle nog älska den serien, om den fanns på svenska

  SvaraRadera
 5. Bra att den kommer på svenska :)
  Har inget emot att läsa på engelska men det är ju lättare så klart med svenska ;)

  SvaraRadera