söndag 25 juli 2010

Omläsning av böcker

De senaste dagarna har jag jobbat stenhårt med Tonårsbokens nya header och börjar äntligen bli klar! Under tiden har jag dessutom hunnit läsa massor, mer än jag hunnit recensera. Efter att bokstavligt slukat böcker den senaste tiden börjar jag längta efter att läsa om många böcker. Ni kanske också får den känslan ibland att ni bara vill läsa en massa gamla favoritböcker istället för alla nya, bläddra i gamla välbekanta sidor och mysa i Gryffindors uppehållsrum eller gå igenom en gammal garderob...

Så känner jag just nu men när jag börjar fundera på vilka böcker jag vill läsa om blir listan oändlig. Harry Potter, Narnia, Otori, Guldkompassen, Godnatt mr Tom, Hur kär får man bli...
Så tillslut får jag välja ut några, kanske två eller tre, för att inte bli fast i det förgångna i all evighet. Nej nu överdrev jag rejält. Men tillslut bestämde jag mig för Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón och Den hemliga historien av Donna Tartt. Två böcker som jag verkligen älskar och som ni verkligen borde läsa.

Snart får Tonårsboken ett nytt utseende, ska ta och göra färdigt det sista nu.
Kramar Elin

6 kommentarer:

 1. Jag vill också läsa om böcker, just nu vill jag helst läsa om Den mörka materian. Men även Harry Potter som jag faktiskt "lyssnar om" just nu inför premiären på sista filmen. Sjunde delen ska jag läsa på engelska för första gången precis innan jag ser filmen.
  Jag vill också läsa om Sprickor och honungslim, en av mina favoriter. Kanske på engelska denna gång? Återstår att se.

  SvaraRadera
 2. Den kommer nog bli supersnygg! Kommer den upp inom några dagar?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Kul att det ska bli ny design :)
  Tack för tipset om DARLAH-boken. Har inte kommit så långt än, men är så här långt jätte bra!

  Och jag kan verkligen rekommendera Hush, hush - Becca Fitzpatrik, den kommer ut på svenska 1 augusti tror jag, och på svenska heter den Fallen ängel. Lite lik twilight (älskar twilight) men det är inga vampyrer (hehe). Men mer ''badboy'' känsla får man av den här, vilket jag gillar ;)

  SvaraRadera
 4. Amelie: Mörka materian och Harry Potter vill jag också läsa om. Har aldrig läst någon Harry Potter på enelska men önskar mig boxen med alla böcker i inbundet på engelska i julklapp. Skulle vara kul att se om det är någon skillnad. Älskar också Sprickor och honungslim, den är underbar, vill gärna läsa Linzie Glass nya bok men den verkar inte vara lika bra som hennes tidigare.

  Ellen: Alltså Darlah, galet bra! Men lite knäppt att den inte släppts förrän nu. Jag läste den i Mars någon gång. Hoppas att fler läser den och inser hur grym den är.
  Läste lite ur det här smakprovet av Fallen ängel som finns på Bokia men blev inte så jätte imponerad, kändes som en stor Twilight kopia. Men den kanske är bättre än Twilight vem vet? Ska läsa den när den kommer på svenska ;)

  Hanna: Headern är uppe. Kan du inte mejla mig (fb) med några åsikter om saker du tycker jag ska förändra?? :P

  SvaraRadera
 5. "Vindens skugga" är en favorit för mig med, "Den hemliga historien" står överst på läslistan, har du någon resencion på den? :)

  SvaraRadera
 6. Har faktiskt aldrig recenserat den konstigt nog. Men det borde jag absolut göra!

  SvaraRadera