torsdag 8 november 2012

Novemberevent!

När hösten är som mörkast och kallast kan det vara kul med något som ljusar upp dagarna. Som tur är så är november månad en månad full av bokevent, biopremiärer och annat roligt. Här kommer ett urval av novembereventen:Hela november - Downton Abbey säsong 3!
Med start i lördags började en av de bästa och finaste tv-serierna. Downton Abbey går varje lördag kl 21.30 och avsnitten ligger även uppe ett tag på SVTplay.

Söndagen den 11 november - Göteborgs stadsbibliotek - Poesidagen 2012!
Kl 15 börjar dagen där bland annat Kristofer Folkhammar, Kristoffer Leandoer, Nina Hemmingsson, Jila Mossaed och Matilda Södergran medverkar. Högläsning av poesi varvas med samtal.Måndagen den 12 november - Huddinge bibliotek - Hungerspelenträff!
Bokcirkel och samtal om Hungerspelen. I våras var jag på en sådan här träff om Jellicoe Road på Huddinge Bibliotek och det var verkligen jättekul! Härliga människor, intressant samtal och gott fika. Kolla här för mer information!

Onsdagen den 14 november - Twilight Breaking Dawn Part 2 biopremiär!
Nu har Twilight nått sitt fullkomliga slut. Den sista filmen ur en av de mest hyllade serierna på länge har biopremiär och även om man inte gillar Twilight så kan en biopremiär av detta slag vara otroligt rolig. Kvällen innan, den 13 november, kan man på flera ställen i Sverige gå på Twinight då biograferna visar alla fyra filmer efter varandra. Kolla med närmsta biograf om det finns hos dig!


Onsdagen den 14 november - Stockholm - Förlagskväll på Sture bibliotek!
Kl. 18-19 är Xpublishing och Mix Förlag inbjudna till en crossoverkväll på Sture bibliotek. De kommer prata om crossoverlitteartur, sin utgivning, samt författardrömmar och hur man gör för att få sin text antagen. Passar ALLA bokälskare!


Lördagen den 17 november - Punktmedis Bibliotek Stockholm - Författarprat!
Kl 13 kommer författarna Lina Forss och Niklas Krog och berättar om sitt författarsamarbete kring ungdomsboken Turk och Timotej - En natt.

Måndagen den 26 november - Augustprisgalan
Denna kommer troligtvis att sändas, om inte på tv på internet. Här tillkännages årets Augustprisvinnare och får inte missas!


3 kommentarer:

  1. Jag längtar efter premiären av Breaking Dawn part 2, hoppas filmen inte skiljer sig för mycket mot boken bara!

    SvaraRadera
  2. Författaren till Shatter Me/Rör mig inte! (Tahereh Mafi) kommer till punktMedis den 22:a november också :)

    SvaraRadera
  3. Kul att ni skriver om Hungerspelsträffen i Huddinge! Vi har haft träffar på alla bibliotek i kommunen och en träff återstår: på Segeltorps bibliotek tisdagen den 20/11, kl. 17.00!

    SvaraRadera