tisdag 21 december 2010

Om att blogga.

I det senaste numret av Läseposten skriver de om bloggar. Där finns en intervju med Johanna Lindbäck som bloggar på Bokhora, en lite intervju med mig (!) och olika tips på hur man startar en egen blogg, det finns till och med tips om blogghandböcker för de som vill börja blogga.

Är det så svårt? undrar jag. Ska man verkligen behöva läsa speciella böcker för att kunna starta en blogg? Jag kan knappt minnas en tid före Tonårsboken, tro det eller ej, men efter att ha bloggat på den här bloggen varje dag i över två år känns bloggandet nästan som en del av mig.  Sådant som idétorka och kriser har jag lärt mig hantera för länge sedan, nu flyter det bara på.
Men när jag tänker tillbaka så kan jag faktiskt minnas att det inte var så lätt i början. Jag hade nästan inte skrivit en bokrecension i hela mitt liv och plötsligt skulle jag skriva recensioner om allt jag läste. Läsarna kom inte heller automatiskt, utan det tog en ganska lång tid innan de började hitta hit, om det inte hade varit så roligt hade jag nog gett upp.

När vi började blogga för två år sedan fanns det inte så många ungdomsbokbloggar, de som fanns läste vi varje dag. Det har varit roligt att se att intresset för ungdomsbokbloggar växt den senaste tiden och antalet ungdombokbloggar också, vi hinner knappt svara på alla era mejl med olika frågor och där ni tipsar om era egna bokbloggar. Det känns så fantastiskt när vissa av er skriver att det var vi, Tonårsboken, som inspirerade er att starta en egen. Vi blir så glada!

Det kanske är dags för Tonårsboken att dela med sig av sina bästa blogg tips?

4 kommentarer:

 1. Jag har just börjat prenumerera på Läseposten. Hoppas jag får det numret så jag kan se intervjun med dig. Fett coolt att vara med där! :D

  Bloggtips skulle också vara intressant ;D

  SvaraRadera
 2. Ja, gör det. Jättebra idé! /Therese

  SvaraRadera
 3. Jag läste precis intervjun :) Jag tycker att ni har en jättefin blogg, och det märks att ni kan det här!

  På min bokblogg tänkte jag kora årets bästa ungdomsbok och författare, kolla gärna in detta inlägg:
  http://filo-sofie.blogspot.com/2010/12/nominera-arets-basta-bok.html

  Ha det bra! :)

  SvaraRadera
 4. Bra idé med bloggtips! Jag läser tyvärr inte Läseposten, men har bläddrat igenom en kompis exemplar och det verkar ju vara bra:)

  SvaraRadera