onsdag 16 januari 2013

The Carrie Diaries - Serien

I förrgår hade The Carrie Diaries premiär, serien som baseras på Candace Bushnells böcker om unga Carrie Bradshaw. Jag faktiskt ett försök att läsa boken på jullovet, men på sida 63 hände något och jag befann mig plötsligt på sida 337. Det tog en stund innan jag insåg att sidorna tryckts huller om buller och fick därför slutet spoilat för mig. Efteråt blev jag besviken slutade läsa och tappade peppen inför seriepremiären.

Men självklart kunde jag inte låta bli att se pilot avsnittet trots missödet med boken. Den handlar om Carrie som spelas av AnnaSophia Robb som precis har förlorat sin mamma och ska börja ett nytt år på High School. Första dagen börjar en ny kille på skolan som visar sig vara någon från Carries förflutna. Samma dag får Carrie en praktikplats på ett kontor i New York och får mersmak för stadslivet och ett nytt sorts liv.

Precis som i Sex and the City (som handlar om den vuxna Carrie) är det mycket dreglande över snygga kläder och bilder från New York. Carrie var en ärlig och härlig karaktär som hela tiden fick serien att kännas charmig. Eftersom det är ett pilotavsnitt stod hon väldigt mycket i centrum och jag hade velat se mer av hennes kompisar. Förhoppningsvis kommer alla roller och karaktärer utvecklas mer i senare avsnitt (det är ju en serie). Jag tänker definitivt se andra avsnittet som kommer nästa vecka. Än så länge vet jag inte om serien kommer till Sverige eller inte.

10 kommentarer:

 1. Är jättenyfiken på den nya tv-serien. Får ta och kolla på första avsnittet :)

  SvaraRadera
 2. Serie var mycket bättre än jag trodde. Och då har jag inte ens läst böckerna.. ännu. :D

  SvaraRadera
 3. Samma sak hände för mig med sidorna! Men om man bläddrar ett tiotal sidor så börjar det igen.. Annars är det bara att ringa förlaget (Om det är ett rec.ex) också skickar de en ny bok eller så går du till närmaste bokhandel om du köpt den själv så ger de dig en ny, gratis! :D Det är ju trots allt tryckfel.. :3

  SvaraRadera
 4. Tror serien snart ska börja visas på kanal 5 i Sverige, såg en trailer där häromdan iaf :)

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte att serien kändes okej, varken sämre eller bättre. Väldigt bra musik! Men problemet jag ser och oroar mig lite över är att det kanske inte kommer att hända särskilt mycket i serien. Om vi får det vi ser nu i de första avsnitten och det inte händer så mycket mer tror jag det kan bli lite tjatigt i längden. Men vi får se - hoppas alltid på det bästa!

  SvaraRadera
 6. Men gud va dåligt och tråkigt att boken var så feltryckt! :/ Va paff man ska bli..

  SvaraRadera
 7. vart kan man se det nya Carrie diares avsnittet, har letat & väntat i felra dagar, vet att det ska släppas på kanal 5, men ja, vart ¨är det nya,?

  SvaraRadera
 8. Min bok var rätt tryckt, väldigtglad att jag hade sådan tur, men den är översatt till svenska:)

  SvaraRadera
 9. Vart kan man se serien? Tacksam försvar.

  SvaraRadera
 10. Kan man läsa bok två först och sen ettan lr kommer man nt fatta något alls då??? tacksam för svar<3

  SvaraRadera