onsdag 2 januari 2013

Den krympande hustrun


 Det blev bara så att jag en kväll hamnade med Andrew Kaufmans bok Den krympande hustrun i min hand. Ett helt spontant val som kanske visade sig vara det bästa jag gjort i jul. Det är en annorlunda historia som redan på första sidan överraskar. En rånare kommer in på en bank. Men istället för att ta pengar begär han den sak som betyder mest hos varje person i rummet. Efter det mystiska rånet börjar konstiga saker hända med alla som var där. En kvinnas lejontatuering vaknar till liv och en annan upptäcker att hon börjar krympa.

Det är inte ens i närheten av den historia jag hade väntat mig. I denna korta roman får man följa hur olika människor råkar ut för besynnerliga händelser. För att vara så overklig känns den ändå realistisk eftersom karaktärerna i boken så självklart accepterar det som händer. Den krympande hustrun är en underbar, förtjusande och makalös liten berättelse. Jag ska definitivt ta och läsa författarens andra bok Alla mina vänner är superhjältar. 

3 kommentarer:

 1. Ja den var underbar, men tyvärr tyckte jag inte hans andra bok var lika bra.. Så ha inte för höga förväntningar på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trist! hm.. nu sänks förväntningarna, men det ska ändå bli kul att jämföra dem!

   Radera
 2. Fast jag gillade Superhjälteboken... Ska genast kolla upp den krympande hustrun. Tack för ännu ett bra tips!

  /Ungdomsbibliotekarien

  SvaraRadera