tisdag 10 juli 2012

Världens finaste onlinetidning!I First Aid Kits sommarprat berättade de om hur de vuxit upp med feminism och redan som sjuåringar börjat kalla sig för feminister. En av deras stora förebilder är sextonåriga Tavi Gevinson som startat en egen onlinetidning som heter Rookie. Hon startade tidningen för att det skulle finnas något annat att läsa för unga tjejer att läsa än Cosmopolitan och andra modemagasin. Rookie är som en hel hemsida med hur mycket som helst att läsa. Varje månad har ett tema (temat i juli är FREEDOM) och det publiceras tre inlägg om dagen fem dagar i veckan. Inläggen handlar om allt: musik, filmer, böcker, serier, mode, livet, tankar, diskussionsämnen, och roliga saker. Allt är så fint, bilderna, texterna, illustrationerna.. Efter att jag har fastnat på hemsidan i över en timme så är det absolut den bästa onlinetidningen jag någonsin stött på och jag hoppas att den i framtiden blir stor och kommer i tryck varje månad. Världen behöver fler alternativa, fina, indie-magasin.

I september släpper de en Year Book som verkar bli helt fantastisk efter vad det går att läsa på hemsidan. De har även gjort en intervju med First Aid Kit som ni hittar här! (Den bästa intervju jag hittills läst med dem!)

1 kommentar:

  1. Åh jag älskar verkligen rookie magazine. Man känner sig alltid helt sinnessjukt inspirerad varje gång man besökt hemsidan. Och first aid kit gör ju finaste musiken. Du har bra smak, haha.

    SvaraRadera