söndag 3 juni 2012

Värt att läsa?

Har hört så mycket bra och så mycket dåligt om den här serien att jag inte längre vet vad jag ska tro. Så nu frågar jag er, är Fifty Shades of Grey läsvärd? 

8 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt omslag! Du kan ju provläsa den första i alla fall! :)

  SvaraRadera
 2. Det är ju fanfiction, så gillar man att läsa det är det säkert bra sådan när serien fått så stor framgång. Har man inte läst fanfiction är det kanske svårare att förstå upplägget. Och nu när namnen är utbytta så att det inte längre är Bella/Edward det handlar om så lär det förta lite av behållningen. Nu har jag inte läst Shades-trilogin själv, men man kan nog jämföra den med Harlequinböcker. Med andra ord bör man vara beredd på att de innehåller mycket sex. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har samma fundering om den, mycket bra och mycket dåligt. Kanske bäst bilda sin egen uppfattning!:)

  SvaraRadera
 4. Jag har läst första boken! Om man gillar den eller ej beror ju på... det är väldigt mycket och då menar ja Väldigt mycket sex; 95% av varje kapitel ungefär, så ja, om man är på det humöret haha. Alltså det handlar ju om de två huvudpersonerna Ana och Christian och kärlek osv. men man ska vara beredd på att få läsa mycket om BDSM, våld-sex-grejjs. Dessutom är boken egentligen ganska förutsägbar, det här med "killen har haft ett svårt liv, är en manshora MEN den oskyldiga söta klumpiga (oskulden) gör att han...". Ja ni vet. Men måste säga att författaren är otroligt skicklig - detta är hennes första böcker och det kanske man märker ibland, men hon skriver trots det väldigt bra och det är en sådan där kan-inte-sluta-läsa-bok och man känner igen sig i jag-personens (som är Ana) tankar och yes. Jag har i alla fall köpt de två sista böckerna och kommer börja läsa andra delen nu, så det säger väl något? Det är bara att börja läsa och om det inte är ens grej, sluta. Värt att ta en chansning! :)

  Vad mycket text det blev haha! :p

  SvaraRadera
 5. Nej! Det är den värsta boken jag har läst i tio år (kanske ever), at least from a literary point of view. The sex scenes are o.k. in the beginning, but even those turn boring while the "story" progresses. It´s too much sex, a totally stupid and annoying heroine and everything is so predictable and dull that it almost becomes funny.The idea might be good but this author can simply not write. You should read a couple of the Amazon reviews they nail it: http://www.amazon.com/Fifty-Shades-Grey-Book-Trilogy/dp/0345803485

  Jag hoppas att det är okej att skriva på engelska, men min svenska är inte så bra än! Save your time and money is my advice ;-)

  SvaraRadera
 6. Jag har oxå hört mycket om böckerna. Jag vet att det är mycket sex och erotik och jag vet inte om det kanske blir för mycket för mig, som bara är femton.

  SvaraRadera
 7. Jag läste boken utan att ha läst riktigt vad den skulle handla om, hade endast läst att det var en Twilight-fanfiction. Eftersom jag gillade Twilight så tänkte jag att jag kunde ge denna bok ett försök.
  Boken var inte vad jag hade förväntat mig, det var väldigt mycket sex/BDSM (det kändes lite skämmigt att läsa den på offentliga platser, tex bussen). Men om man bortser från det så var den ganska okej, man vill veta vad som ska hända. Har man börjat läsa den så går det inte att sluta!
  Jag kommer nog att läsa uppföljarna, mest för att jag vill veta hur det går! Om det varit lite mindre BDSM och lite mer "annat" (fler händelser än sex) så hade boken varit bättre. Men jag skulle nog säga att den får 3/5 i betyg (nästan en fyra, mest för att man vill fortsätta läsa den).

  SvaraRadera