måndag 4 juni 2012

Böcker jag vill läsa om

Nu för tiden hinner jag sällan läsa om gamla favoritböcker. Istället blir det mycket nyutgivet och böcker som jag inte läst. Inte för att det är något fel med det, men det är något speciellt med att få läsa om en bok och få återuppleva hela berättelsen. Jag ska försöka bli lite bättre på att läsa om en favoritbok då och då. Just nu är det dessa böcker jag längtar efter att få läsa om allra mest:

Harry Potter: För att det är Harry Potter, och jag har fortfarande inte läst hela serien i sträck på engelska.
Sanningen om Alice: Det var bara ett årsedan jag läste den nu och ändå längtar jag så efter att få läsa den igen. Tror inte det gått upp för alla hur otroligt bra Sanningen om Alice är.
Bröderna Lejonhjärta: När jag hörde att boken skulle bli film fick jag en enorm lust att läsa om Astrid Lindgrens klassiker. Detta är nog en av mina favorit-sago-fantay-böcker.
En Prinsessas dagbok: Böckerna om Mia är töntiga och samtidigt så underbara. Oavsett vad andra säger tycker jag att Meg Cabots prinsess serie är grym!
Jellicoe Road: Ska garanterat läsa om Jellicoe Road på svenska när jag är klar med den boken jag läser nu. Men så jag har längtat efter att få uppleva denna fantastiska historia på svenska!
Narnia: För att det är Narnia.
Vampire Academy: Bästa vampyrserien of all times. Längtar efter att kunna ligga och sträckläsa VAserien en hel dag utan att behöva stressa över annat.
Ögat över månskäran: Kanske är detta den serien jag längtar efter att få läsa om allra mest. Den magiska serien om Gemma Doyle kommer alltid att vara en favorit.
Eragon: Jag har ännu inte läst Arvtagaren, fjärde delen i Eragon-serien. Kan har inte velat läsa den eftersom jag helt glömmt bort vad som hänt i de tidigare böckerna. När jag får riktigt mycket tid någon gång ska jag läsa om alla de fyra tegelstenarna i ett sträck.
Guldkompassen: Philip Pullmans serie om den mörka materian är helt fantastisk. Men även här har jag glömt bort mycket av handlingen. Det enda possitiva med det är kanske att jag nu kan få uppleva hela berättelsen på nytt.
Var är Alaska?: Finaste, bästa, underbaraste och sorgligaste ungdomsboken! Vet inte hur ofta jag tänker på den här historien egentligen.
Vindens skugga: Det var flera årsedan jag läste den nu, men jag minns hur berättelsen tog mig med storm. En sådan läsupplevelse jag längtar efter varje dag att få återuppleva.

8 kommentarer:

 1. Ifall du inte har läst den måste du läsa John Greens bok The Fault in Our Stars. Det är den bästa boken jag har läst på LÄNGE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den linger och väntar här hemma på mig! Måste måste måste verkligen läsa den snart. Har ju hört så mycket bra om den!

   Radera
 2. Jag har i vår läst igenom hela Eragon-serien för att kunna avsluta med Arvtagaren. Det var jobbigt då de stundtals kan vara ganska sega, men helt klart värt att ha läst de tre första när man läser den fjärde! Så många smådetaljer som man definitivt inte minns längre.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis en sådan omläsning jag skulle vilja göra! Känner att jag skulle vilja få hela upplevelsen när jag läser arvtagaren. Men får förmodligen vänta ett tag eftersom det skulle ta sådan tid : )

   Radera
 3. Att läsa Harry Potter på engelska är nästan som att läsa den på nytt - helt magiskt.
  Vill också läsa om Den mörka materian. Älskade den serien när jag läste den första gången - för nästan 5 år sedan! Vore god tid för omläsning snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag måste verkligen läsa dem på engelska! Kan inte fatta att jag inte har gjort det än. Var också sådär fem årsedan jag läste den, så det är verkligen dags snart!"

   Radera
 4. Jag känner precis igen mig i det du skriver! Det blir bara en massa nya böcker hela tiden och man känner att det inte finns plats för gamla godingar... Dock har jag blivit bättre på att läsa om favoritböcker, jag avverkade Systrar i jeans för några veckor sedan :)

  Harry Potter, Den mörka materian och Ögat över månskäran står förresten på min att-läsa-om-lista också! :D

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också Sanningen om Alice!

  SvaraRadera