måndag 22 mars 2010

Underbar och Fin!

Jag kunde inte låta bli att sträckläsa Ibland bara måste man, det är helt enkelt en underbar bok. Det är en kärlekshistoria i högsta grad som handlar om den annars så bekymmerslösa Paul. Hans gamla kompisgäng håller på att splittras; Joni har överget dem för sin nya kille och hans andra bästa kompis Tony har blivit inlåst av sina föräldrar i ett desperat försök att omvända honom. Sedan flyttar Noah till stan, Noah är den vackraste killen Paul någonsin träffat och han blir störtförälskad. Men så råkar han kyssa sin gamla kille Kayle i en städskrubb, och på något sätt får Noah reda på det...

Mycket problem som sagt. Men det bästa är att det är helt vardagliga problem, kompisar, kärlek, skola. Kan vara väldigt skönt ibland. Boken är helt underbar och historien är superfin, förlåt men jag måste bara skriva så för den är det! Jag önskar att jag kunde utveckla det mer men den enda orden jag vill använda är underbar och fin. Ibland bara måste man innehåller en spännande blandning ungdomar. Alla karaktärerna är personliga och intressanta på sitt eget vis. Detta är något som verkar vara väldigt typiskt i amerikanska ungdomsböcker och som jag saknar väldigt mycket i svensk ungdomslitteratur.

Innan har jag läst Nick och Norahs oändliga spellista som David Levithan skrivit tillsammans med Rachel Cohn. Författarna kommer dessutom ut med en ny bok nu i maj, Naomi och Elys kyss förbuds lista , som verkar superbra även den. Kan man hoppas på fler böcker av författarna tillsammans eftersom namnen på deras två böcker är så lika? Jag hoppas verkligen det! Ensamma är de jätte bra ungdomsförfattare men tillsammans är de helt suveräna.
Den kanske är lite svår att känna igen, men boken kommer i pocket nu till våren. Väldigt synd att det fina orgami omslaget åker bort för den passar verkligen historien. Men men.. pocket är grymt
Psst..! Om du gillar den här boken kanske du gillar dessa:

2 kommentarer:

  1. LÄser ni era mail? :) Annars är det lite slöseri med tid att maila er! x)

    SvaraRadera
  2. Hej Huldan! Vi läser inte mailen varje dag, utan kanske 2 gånger i veckan. Men om du har mailat så har vi inte fått det. Det måste ha blivit något fel, skrev du rätt adress? Du kan väll skicka det igen i sådana fall?

    SvaraRadera