söndag 14 juli 2013

Höstböcker

De senaste dagarna har jag stött på väldigt många intressanta titlar som ges ut i höst. Elin skrev om Gilla Böckers höstutgivning för ett par veckor sedan och jag kan bara hålla med om att den är helt otrolig. Men förutom de böckerna finns det faktiskt en hel del annat att se fram emot.Xpublishing ger ut två spännande böcker under hösten. Dels Thrillerliv (4 september) av debutanten Jessica Johansson, en bok som verkar väldigt annorlunda. Den handlar om Anna Viktorialia som snart ska dö i svininfluensan, vilket hon inte vet än. Hon drömmer istället om USA. I boken får man också följa amerikanen Louella som drömmer om Europa. Det känns som  att det skulle kunna bli en riktigt bra bok om hur två personers vägar korsas. Den andra boken ur höstutgivningen är Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt som utspelar sig i slutet av 80-talet i New York. Boken handlar om June som förlorar den enda personen i världen som förstår henne i aids, hennes morbror, och hur livet ändå kan fortsätta.


Alfabeta bokförlag ger ut boken 17 timmar härifrån (2 september) av Cilla Naumann. Boken handlar om Tom som för första gången kommer i kontakt med Sydamerika. Cilla Naumann har tidigare skrivit böckerna Kulor i hjärtat och 62 dagar. Förhoppningsvis blir denna bok lika uppskattad. 

I höst kommer äntligen boken vi alla längtat efter - sista delen i Sara Bergmark Elfgrens och Mats Strandbergs Engelsforstriologi - Nyckeln. Det är nu alla trådar ska knytas ihop och de utvalda ska utkämpa den stor striden. Det kan inte bli annat än en stor läsupplevelse fylld av spänning, skräck och magi. 


Det senaste året har jag läst flera böcker från bokförlaget Sekwa som specialiserar sig på Fransk Litteratur. De största läsupplevelserna hittills har varit Drömbokhandeln och Igelkottens elegans. Det som de båda böckerna har gemensamt är de fantastiskt noggrant utarbetade karaktärerna och de mustiga historierna som rymmer så mycket.  Under hösten kommer mycket att ges ut på Sekwa, men den bok jag kanske mest ser fram emot är Och sen Paulette (november) av Barbara Constantine. Boken handlar om hur ett udda kollektiv bildas med många olika människor i olika åldrar. Det känns som en mysig bok med förhoppningsvis lika härliga karaktärer. 


Vilka böcker ser ni fram emot i höst?

3 kommentarer:

  1. Det är många böcker jag ser fram emot i höst men främst den av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo.

    SvaraRadera
  2. Jag ser fram emot Thrillerliv, än klappar hjärtan men framförallt låt inte drömmen fly

    SvaraRadera
  3. Jag ser fram emot Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens Nyckeln som är sista del i i Engelforstriologin.Längtar så sjukt mycket!!

    SvaraRadera