fredag 27 april 2012

Svar på frågor del 3

21. Jag har nyss läst ut Hungerspelen (alltså alla tre) och undrar om det finns böcker som liknar dem?
Det finns jättemånga bra! Ful-serien, De vassa tändernas skog, Dustlands och klassiker som 1984, Kallocain osv. Du kan hitta ännu fler tips under kategorin dystopier

22. Vilka är era favorit band/artister just nu?
Eftersom vi gillar så många band har vi tänkt sätta ihop en spotifylista till er. Men här är några av våra favoriter så länge: First Aid Kit, Fleet Foxes, Belle & Sebastian och Feist.

 
23. Har ni någonsin känt när ni läst en bok att huvudpersonen borde ha varit tillsammans med en annan person i slutet än den det blev? 
Elin: Jag är team Gale i Hungerspelen så där blev jag lite besviken. Men det är inte ofta jag känner så.
Hanna: Jag kan faktiskt inte komma på någon speciell bok just nu.. Men jag har säker känt så någon gång!

24. Vad är eran favoritbok och favorit serie? 
Elin: Favoritbok: Sanningen om Alice (bland annat).  Favoritserie: Harry Potter
Hanna: Favoritbok: Boktjuven (bland annat). Favoritserie: Harry Potter och Cirkeln-triologin

25.Det kommer en alldeles ny bok  snart som heter The Selection, så om ni har tid, skulle ni kunna läsa lite om den, eftersom jag vill höra era åsikter om vad ni tycker, tror ni den är värt att läsa?
Vi läste lite om The Selection och tyckte att den verkade annorlunda och lite konstig. Vi hade nog aldrig själva valt att läsa den för det känns inte som något vi skulle fastna för. Men den är ju väldigt olika från person till person, och om du tycker den verkar spännande tycker vi att du ska prova! 26. Har just beställt City of Bones och undrar om den är svårläst och vad det är med just den serien som ni tycker är så bra? 
Elin: Jag som läst City Of Bones tycker inte att den är särskilt svårläst, det är ungefär samma svårighetsgrad som i andra YA-böcker. Älskar att den är en kamp mellan gott och ont, kärleken, alla roliga karaktärer och att det händer så mycket i böckerna.

27. Vilka böcker ser ni mest fram mot i sommar? 

Elin: Jag ser mest fram emot Delerium av Lauren Oliver, Tid att dö av Anne Cassidy och Paris Chérie av Ida Pyk.
Hanna: Jag ser fram emot den svenska utgåvan av Jellicoe Road och pocketutgåvan av augustprisvinnaren Jessica Schiefauers Pojkarna.

 
28. Hur sorterar ni era bokhyllor?
Elin: Jag har en bokhylla där jag bara sorterat i färg. Eftersom det är så snyggt att låta hela serier stå tillsammans har jag valt att sortera efter genre i övrigt (vampyrböcker, dystopier, klassisk fantasy osv).
Hanna: Jag har min stora bokhylla sorterad i färg, sedan har jag en hylla med engelska böcker och en med de jag har läst i år och planerar att läsa.

29. Hur smakar himlen?

Har du svalt luft någon gång?

30. Om ni fick resa vart ni ville, vart skulle ni resa?
Elin: Förutom till Narnia skulle jag gärna vilja åka till Brasilien igen och upptäcka Sydamerika lite mer. Jag skulle också vilja upptäcka fler fina städer i Europa som jag missat. (Jag vill resa överallt egentligen)
Hanna: Jag vill verkligen resa till massor av platser. Men högt upp på listan ligger New York, Indien, Kroatien och Sydamerika.

31. Katt eller blåval?

Elin: Blåvalar är otroligt vackra varelser men hade gärna velat ha en liten katt.
Hanna: Haha, jag skulle valt en katt. :)

2 kommentarer:

  1. Elvira Johansson27 april 2012 kl. 07:20

    Jag är oxå team Gale!

    SvaraRadera
  2. Jag Älskar Fleet Foxes! :D Kul att någon annan också lyssnar på dem :P

    SvaraRadera