tisdag 10 april 2012

Looking for Alibrandi

Looking for Alibrandi är den tredje boken jag läst av Melina Marchetta. Det är hennes debutroman, vilket kanske märktes ibland för jag tyckte inte helt att den levde upp till de andra böckerna. Det var inget fel på historien. Josephine är sjutton år och har aldrig fått veta vem hennes pappa är, tills den dag då han plötsligt står i mormoderns vardagsrum. I hennes liv finns också Jacob Coote och John Barton två killar som är helt olika varandra men båda verkar gilla henne...

Hittills tycker jag det låter väldigt bra. Historien är egentligen inte särskilt dum alls, den är fylld med kärlek, familjeproblem och hemligheter. Men jag gillade inte huvudpersonen Josephine, jag blev irriterad på henne nästan hela tiden för att hon jämt skulle bråka med alla och mala på om sin italienska bakgrund. Familjeproblemen kunde ibland ta överhand. Det fanns många delar av boken som var riktigt bra och jag önskar att de hade belyst mera. Kanske jämför jag lite för mycket med Jellicoe Road och Saving Francesca som jag båda älskade. Looking for Alibrandi är egentligen ingen dålig bok alls, den lever bara inte upp till Marchettas andra böcker. Ni får avgöra själva, men om ni ska läsa en bok av Melina Marchetta tycker jag inte ni ska välja denna.

5 kommentarer:

 1. Tjo! Om ni fortfarande inte har läst 'Rör mig inte!' så har ni chans att vinna den på min blogg just nu men ni får skynda er för tävlingen avslutas imorgon!

  Lycka till (Om ni är med vill säga) :)

  SvaraRadera
 2. Vet du om den blivit översatt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har den inte det:( Men hennes senaste, Jellicoe Road, kommer ut på svenska inom någon månad!

   Radera
 3. Megan på Forever Young Adult såg filmen och läste boken, och tyckte att filmen funkade bättre och att Josie var lättare att tycka om (Marchetta skrev manuset till den). Väl värd att titta på! Det var från er spalt "Elin läser:" jag fick idén att se den :)

  /Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elin - Tonårsboken14 april 2012 kl. 20:30

   Måste verkligen se filmen! Såg trailen en gång och tyckte den verkade jätte bra (därför jag köpte boken). Hahah kul att även våra "läser just nu" spalter också kan inspirera och ge tips ;)

   Radera