lördag 4 februari 2012

Skräckskräckskräck!


När jag läser skräckböcker blir jag aldrig rädd. Det är lätt att tro att jag är aningen hårdhudad när det gäller sådant, men när det kommer till skräckfilmer är det tvärt om. Skräckfilmer skrämmer mig mycket mer än skräckböcker, trots det har jag svårt att förstå förtjusningen i att bli vettskrämd. I helgen har jag tänkt se The Woman In Black på Göteborgs filmfestival. Inte för att det är en skräckfilm utan för att Daniel Radcliffe spelar huvudrollen. Förhoppningsvis kan han hjälpa mig på traven att förstå skräckfilmsfascinationen bättre, dessutom är risken mindre att jag blundar mig genom filmen.

Vad tycker ni om skräckfilmer och skräckböcker? 

11 kommentarer:

 1. Jag har inte läst så mycket skräck, men när det kommer till film har jag lite svårt att förstå underhållningsvärdet. Finner det ganska tråkigt att kolla på skräckfilm. Jag gillar inte när det är massa blod och sådant speciellt, när det mer handlar om att personerna dör på så äckliga sätt som möjligt.
  Så denna film skulle jag kunna tänka mig att se, den har ju mer fokus på en historia och handling mer än skräcken.

  SvaraRadera
 2. Ja håller med! Det var nog lite det jag fastnade för med den här filmen. Trots att den verkar sjukt äcklig så verkar den spännande också, till skillnad från många andra skräckfilmer.

  SvaraRadera
 3. När jag var elva-tolv år gammal så såg jag på filmen The Shining med mina kompisar. Jag blev riktigt påverkad, och har än idag - åtta år senare - aningen svårt för badrum. Jag blir så löjligt rädd av skräckfilmer, så därför undviker jag dem.

  SvaraRadera
 4. Jag håller helt med dig! Skräckböcker blir jag inte rädd för, men jag kan helt enkelt inte kolla på skräckfilmer. Hemska bilder har en tendens att etsa sig fast i mitt minne sedan.
  Skulle gärna vilja se The woman in black just för att Daniel Radcliffe är med, men jag tror inte att jag vågar.. :)

  SvaraRadera
 5. Elin: Det är lite just därför jag undviker skräckfilmer, är rädd att få men för livet så att säga.

  Amelie: Hos mig med, får ta och se ifall the Woman In Black är läskig eller inte.

  SvaraRadera
 6. Hellre skräckfilmer än böcker för filmerna skrämmer mig mer. Men böckerna skrämmer mig på ett annat sätt.. haha krångligt, men hellre skräckfilmer än skräckböcker!

  Och jäklar vad bra filmen verkar!

  SvaraRadera
 7. Jag är oerhört visuell av mig. Det jag ser, det fastnar. Därför blir jag aldrig lika rädd för böcker som för filmer. Böcker har väl aldrig riktigt skrämt mig. Medan filmer... ja, jag är en sådan som tittar mellan fingrarna och håller andan, jag :)

  SvaraRadera
 8. Jag kan läsa hur äckliga och skrämmande böcker utan att bli rädd, jag gillar faktiskt en del väldigt mycket, men när det kommer till skräckfilmer, så nej tack. De ger mig bara huvudvärk, och dessutom nästan alltid tråkiga. När de väl är extremt läskiga så vill jag inte se de. Nej, skräckfilmer är ingenting för mig :P

  SvaraRadera
 9. Blir heller aldrig rädd när jag läser skräck, men för en film räcker det nästan med lite dramatisk musik för att jag ska hålla för ögonen x)

  SvaraRadera
 10. Glömde också: när jag var 7 år så visade vår lärare Michael Jacksons Thriller-musikvideo. Jag blev så himla rädd så att jag sprang ut tillsammans med några andra som också blev rädda, sedan dess så kan jag inte höra låten Thriller utan att bli skräckslagen...Lite fånigt kanske att vara så där rädd fortfarande, men jag fick nog fobi för MJ då tror jag XD

  SvaraRadera
 11. Jag klarar inte av skräckfilmer ö.h.t :o

  SvaraRadera