torsdag 9 februari 2012

Percy Jackson

Jag gillade aldrig Percy Jackson filmen som kom ut för något årsedan, därför har det heller aldrig blivit av att jag läst någon av böckerna i serien. Nu i juni ger Bonnier Carlsen ut de fyra första delarna. Måste erkänna att de nya omslagen väcker ett stort lässug hos mig, känns lite som en sådan serie man skulle kunna sträckläsa en lat sommarvecka. När de kommer ut ska jag absolut se om den första delen är något att ha! Dessutom var det länge sedan jag läste en riktigt bra fantasy, paranormal-romance böckerna har tagit över på sista tiden.

6 kommentarer:

 1. Böckerna är sjukt bra! Framför allt så är böckerna extremt mycket bättre än filmen, det var inte alls någon bra filmatisering. Hoppas bara att de faktiskt översätter den sista också, för de släppte ju de tre första böckerna redan 2005 och 2007, men när fjärde kom 2009 så lät de bli att översätta den - vilket var sjukt tråkigt när jag ville rekommendera böckerna till personer som är yngre än mig och inte klarar av engelska lika bra.

  Om du gillar PJ så är uppföljningsserien (Heroes of Olympus) ännu bättre, tycker jag iaf!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Caroline om att böckerna är sjukt bra! Jag tyckte verkligen inte om filmen, den var verkligen annorlunda än böckerna och saknade humorn som böckerna riktigt dryper av. Jag är aningen besviken över att de använder de engelska omslagen på den nya utgåvan, jag tyckte att omslagen de tre första böckerna som översatts till svenska tidigare hade var roliga. Dessutom tycker jag att det är underligt att de ska ge ut de fyra första böckerna på svenska - varför inte slänga in den sista och göra serien komplett på en gång?

  SvaraRadera
 3. Hej har bara ett enkelt önskemål. Om du har lite fantasi gillar övernaturligt och tycker att svensk film och serie är mer än bara ångest och djup drama, klicka in på länken, och läsa. Ifall du "gillar" det du läser klicka "GILLA" , det skulle uppskattas TACK.
  Btw det är en ungdomsserie jag har skapat inspirerad av Vampire diaries.

  http://ifsx.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Som i de flesta fallen är böckerna mycket bättre än filmen. I det här fallet är böckerna skrattretande mycket bättre än den kassa filmen! Läs dem, du kommer inte att ångra dig! :D

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Böckerna är i vanlig ordning bättre än filmen. Jag var faktiskt i kontakt med förlaget för längesedan och frågade varför de inte hade översatt alla böckerna, men då var svaret att de tre första inte hade sålt tillräckligt bra. Nu har förlaget uppenbarligen tänkt om efter det att filmen kommit vilket ju verkligen är gött. De första 3 är klockrena, en liten dipp i bok 4 som tas igen med råge i avslutande boken!

  SvaraRadera
 6. Jag håller absolut Caroline där uppe. Jag tycker att de i filmen dessutom borde ha fixat en 12-åring så att det blir som i boken, inte någon på sjutton år. Åh vad jag längtar :D

  SvaraRadera