onsdag 13 oktober 2010

Så himla himla sorglig!

Detta är nog den finaste berättelse jag läst på väldigt väldigt länge. Den handlar om två enäggstvillingar. Tina och Cilla är fjorton år när de en dag springer över vägen för att hinna ifatt bussen, Cilla blir påkörd och dör. Kvar finns Tina, som nu måste leva vidare utan sin syster. Resten av boken handlar om Tinas sorg och försök att gå vidare. Ibland kan böcker bli tråkiga när karaktärerna går omkring och deppar. Men här är det äkta och på något sätt så sorgligt att man själv knappt kan andas. Boken lättas upp av hoppet och kärleken, två fina ting som hjälper Tina. Detta är helt klart en fantastiskt fin berättelse som jag kommer att läsa om många många gånger!

Filmen som kommer nästa år verkar också vara väldigt fin och jag har redan börjat räkna timmarna tills jag får se Jag saknar dig jag saknar dig på bio.

6 kommentarer:

 1. Nu när jag har läst din recension blir jag ännu mer sugen på att få läsa Jag saknar dig, jag saknar dig! som står och väntar på mig i bokhyllan, den verkar ju jättebra!

  SvaraRadera
 2. Ååååh, "Jag saknar dig.." är en av mina absoluta favoritgråtböcker!! Läste den inte som tonåring, utan hittade den genom en vuxen vän strax innan jag fyllde 30! :)

  Älskar den boken, som faktiskt också bygger på verkliga händelser - Kinna Gieth är den som berättat för Peter Pohl hur det var att förlora (nästan) halva sig själv.

  http://www.nada.kth.se/~pohl/Saknar.html

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är den fantastisk! Roligt att den har blivit aktuell igen. Jag läste den när jag var tonåring (och nu låter jag ju som en gammal tant...) och har nyligen läst om den. Kan konstatera att den fortfarande går in som en kniv i hjärtat.

  SvaraRadera
 4. Läst en bok av Peter Pohl: jag finns kvar hos er, som handlar om en flicka som får cancer. En otroligt gripande bok.

  SvaraRadera
 5. En av mina absoluta favoritböcker. Jag har läst den fyra gånger tror jag. Helt fantastisk!

  SvaraRadera
 6. Jag dog allvarligt talat första gången jag läste boken. Grät.Jag har en tvilling. Denna bok är en bland mina bästa!!!

  SvaraRadera