onsdag 6 oktober 2010

Allt blir till film..

Nu verkar vi komma in i andra fasen av dark-romance hysterin. Vi snackar om filmerna. När jag trodde att trenden nästan var över i Sverige kom det bara ännu fler serier. I England och USA har kategorin näsan det dubbla antalet böcker, och i Spanien kunde jag inte se någon annat än vampyrer och änglar på ungdomsavdelningen - de vanliga romanerna verkade nästan utdöda. Men på ett sätt har trenden genomgått en hel del förändringar under årets gång. För ett årsedan fanns det bara vampyrer, nu tar änglarna över, tätt följda av varulvarna. Var kommer sen? Troll??

Men det var filmerna jag skulle prata om. Twilight har gjort succé på bioduken, ingen tvekan om det. Man tycker att det borde räcka där. Men icke sa nicke, True bloood, Vampire diaries, Darren Shan, Blod och Chocklad, En vampyrs bekännelse. Fem böcker som gjorts till serie eller film. Vampire academy är en serie där filmplanerna redan är i full gång. Sedan, till min stora chock, FROST. Ja ni hörde rätt, Frost ska bli film så snart som 2012. För att inte tala om Mer än ögat ser av Melissa Marr, som även den ska bli filmatiserad..
 
Förvänta er att bli översvämmade.De stora succé böckerna blir också till manga/serie bok. Twilight, Mer än ögat ser (wicked lovley) och Darren Shan är bara några av dem.

Psst! Ful-serien är en annan bok som ska bli film redan nästa år!

7 kommentarer:

 1. Jag ser verkligen fram emot filmerna, speciellt Ful-serien som jag tycker är underbar :)

  SvaraRadera
 2. Oj, mycket bra på gång i biosalongerna?

  SvaraRadera
 3. längtar till ful kmr ut på film :D :D dom e såå bra böckerna :)

  SvaraRadera
 4. Ska Ful-serien bli film? 8D Vad jag längtar!

  SvaraRadera
 5. Jag tror att nästa sak är fallna änglar... Sett en hel del om det just nu :)

  SvaraRadera
 6. oooh Ful som film!! Intressant.

  Det ska också bli intressant att se vilka av filmerna som kommer att gå upp på bio i Sverige... En bok jag skulle vilja se som film är Libba Brays Ögat över månskäran.

  SvaraRadera
 7. Ja har sett en hel del rykten om Hush, hush på internet (Hoppas!)

  Håller med om att Ögat över månskäran hade varit underbar att få se som film!

  SvaraRadera