söndag 24 oktober 2010

Det händer nu

Nordin, S - Det händer nu - 29675245 Sofia Nordins förra bok Natthimmel var jag totalt såld på, främst för den höga igenkänningsfaktorn. I hennes nya bok Det händer nu kan jag inte prata om igenkänningsfaktor på samma sätt. Men jag tycker att Sofia Nordins böcker är väldigt verklighets trogna och det gillar jag. 

I det händer nu inser Stella att hon är förälskad i sin bästa vän, Sigrid. Men det är inte lätt för henne att veta om Sigrid känner detsamma för henne och hur hon ska kunna närma sig henne. Under berättelsen börjar Stella mejla med 85 åriga Agnes som också är lesbisk och som berättar sin historia som inspirerar Stella till att själv våga.

Homosexuella tjejer har jag inte sett så mycket i ungdomslitteraturen det senaste, mina tankar hamnar ganska snabbt vid filmen Fucking Åmål. Det händer nu är inte fullt så krånglig, det är snarare en fint berättad historia om första förälskelsen. Okomplicerat. Som jag skrev skriver Sofia Nordin mycket verklighetstroget, det är lätt att dras med i berättelsen och det är faktiskt sträckläsarvarning på den. Det enkla språket bidrar delvis till det. Mycket fin bok om saker som inte alltid är så enkla.

2 kommentarer:

  1. Den verkar jättebra! Vill jättegärna läsa den!/ Malin

    SvaraRadera
  2. Jag gillade inte mejlväxlingen med Agnes men annars var boken bra. Ska vinna Augustpriset tycker jag!

    SvaraRadera