söndag 3 oktober 2010

Slutet är nära!

Det är nu allt avgörs. I sista delen av Hungerspelen trilogin. Revolt.

Vad händer med Peeta som är tillfångatagen?
Vem kommer Katniss att välja mellan Gale och Peeta?
Och kommer hon att lyckas besegra president Snow och regimen?

Nu är jag framme vid detta stora ögonblick då sista delen i Hungerspelen ska recenseras. Hungerspelen är en av de böcker jag kan lägga på listan över "stora bokresor." Listan har tidigare bara innehållit ett fåtal böcker som Harry Potter, Narnia, Twilight och en del andra... När jag upptäckte den då okända boken i bokhandeln för några år sedan började min "Hungerspelen resa", jag läste den och kunde inte släppa den, inte utan att en hel del tårar föll. Sedan upptäckte jag Fatta eld på bokmässan förra året och den var en lika stor upplevelse som den förra. På bokmässan i år hittade jag Revolt, den avslutande delen men även den delen som kommer att avgöra allt. 

Katniss äventyr hade förut bara börjat, nu är det på väg att sluta. Det är alltid lika sorgligt att läsa sista kapitlet i en bra serie. Men Suzanne Collins kan hon. Hon kan göra en bok spännande från början till slut. Snålar inte på bra händelser men överdriver inte heller. Och varje kapitel slutar så att man bara vill fortsätta läsa. Sista delen var som jag skrev också den avgörande delen. Det hänger på sista delen om serien ska bli en bestående succé och lyckas som film. Men hon klarade pressen och skrev kanske det bästa möjliga avslutet som inte var ett dugg förutsägbart. Även om Hungerspelen nu är slut är det inte sista kapitlet för serien. Om några år görs den till film, då med chans att bli en av de större succéerna. Jag tror på den här boken lika mycket som jag älskar den.

Först var det Harry Potter, sedan Twilight och nu kommer Hungerspelen lika glödande som Katniss själv.

2 kommentarer:

  1. Åh herregud, nu vill jag verkligen läsa den! Den ligger ju här hemma och väntar, måste bara läsa ut lite andra först..;)

    SvaraRadera
  2. Usch, jag avskyr slutet. ;S Alla dör, bl.a. Prim, Cinna och Finnick, Katniss får inte Gale utan Peeta istället, hon övertalas efter 15 år att skaffa barn mot sin vilja och hon lever resten av sitt liv olycklig, med mardrömmar, i misären efter det stora kriget mellan distrikt 13 och regimen. Det som började som en stark, modig ung kvinna avslutades som ett öppet sår.

    SvaraRadera