onsdag 21 april 2010

sång till en fjäril- Maria KüchenKlass 9B i Nobo-skolan är en helt vanlig svensk klass, kanske bara mer perfekt. De har en god sammanhållning och lärarna säger ofta " Ingen i 9B är mobbad eller har några funktionshinder". Men det är bara en bild som lärarna målar upp för att inte se igenom skalet. För bakom skalet gömmer sig en katastrof. I klassen finns den populära Elsa Marie, kaxiga Riina, snygga Pepsi, blyga Madeleine och många mer. Madeleine är ful, klumpig och tråkig, det ingen förstår är att inuti henne brinner en eld. Hon vill också synas.

Boken är nästintill personlig. Inte så att man skulle direkt säga den personligheten har jag, men första intrycket var att det var en typisk klass. Alla personligheter fanns liksom. Under hela boken fick man känslan av att något skulle hända och hela tiden kom man närmre slutet. Man vill inte sluta läsa eftersom man får den känslan hela tiden. Boken var väldigt bra och slutet får en värkligen att tänka efter, för så kan det faktiskt gå till.DAGENS KÖP:


10 kommentarer:

 1. Jag är verkligen sugen på att läsa den! Det verkar vara en otroligt stark och händelserik ungdomsbok. Men jag tror inte den där "något hemskt kommer hända" känslan kommer finnas där för mig eftersom jag vet slutet, och då är det kanske ingen idé? SMS:a om du behöver hjälp med analysen <3

  SvaraRadera
 2. Haha förlåt att jag berätta slutet! Förstår att de inte blir så kul att läsa, men man kan ju ge den en chans så får man se hur de känns! Haha aa de ska jag göra det kan behövas (L)

  SvaraRadera
 3. Min bok anlände häromdagen, tack vare den förra bloggen här om boken. Rachel erbjöd mig ett ex så fort hon fick sina svenska böcker. Hon undrar förresten om det är problem med att den inte är pocket? Jag tror att den här typen av böcker är vad svenska läsare väntar sig. Stämmer det? (Frågar en som inte varit tonåring i Sverige på väldigt länge.)

  SvaraRadera
 4. sång till en fjäril verkar ju jättebra! :D

  SvaraRadera
 5. Bookwitch: Jag håller på att läsa den just nu och tycker den är jätte bra. Jag tror att många gillar den här typen av böcker kanske för att det är lite mer än det vanliga livet.
  Jag tycker det inte spelar någon roll om det är pocket eller inte, men de är ju min personliga åsikt.

  SvaraRadera
 6. När ni ändå pratar om format.
  Jag har förstås inte läst döden i dina ögon ännu men jag tror att pocket är det som går åt mest på sommaren. Om man ger ut en inbunden bok precis före sommaren kan man kanske inte vänta sig lika många köpare som innan jul. För det är få som vill ge bort pockets i julklapp. Om man är en bokslukare så spelar inte formatet någon roll, det spelar ingen roll om boken kostar 100 kr mer, man vill ha boken helt enkel, man vill läsa den, och i det fallet är historien det som avgör om man vill köpa boken eller inte.

  SvaraRadera
 7. Det är mycket lättare att ha med sig en pocket till stranden än en inbunden.

  SvaraRadera
 8. Var kan man köpa boken??? Överallt där jag kollar står det att den har utgått från sortimentet!

  SvaraRadera
 9. its the worst book in the world

  SvaraRadera