måndag 7 oktober 2013

Böcker jag vill läsa om

Hur ofta tänker jag inte: "Den här boken måste jag läsa om snart." Ändå händer det nästan aldrig att jag hinner läsa om en bok. När det finns så mycket nytt, så mycket gammalt och så mycket i huvud taget som man inte har läst hamnar de lästa böckerna rätt långt bak på listan. Men jag tänkte ändå ge er en uppdatering på de böcker jag vill läsa om, för de får ju inte heller glömmas bort! 
 • Oppositionspartiet - En ungdomsbokklassiker som toppar mina favoriter. Jag läste den i slutet av högstadiet, nu när jag går i slutet på gymnasiet skulle jag vilka läsa den med nya ögon. Men en sak vet jag inte kommer att ha förändrats: igenkänningen! 
 • Var är Alaska - En bok som jag konstant rekommenderar åt alla håll, med all rätt. Jag minns handlingen, dramaturgin och alla anledningar till varför jag älskar den så mycket. Men det hade varit fint att kunna memorera alla meningar och dialoger också. 
 • Jag är djävulen - Får symbolisera alla Sonya Hartnetts böcker, för hon är helt fantastisk, glöm inte det! 
 • En Prinsessas dagbok - Mia Thermopolis är kultig, i alla fall för mig. Det finns nästan ingen karaktär jag älskar, beundrar och kan skratta så mycket åt/med som henne. 
Böcker som jag alltid vill läsa om (hur många gånger jag än har läst dem): 
Jellicoe Road, Ögat över månskäran, Twilight, Harry Potter, Narnia, Vampire Academy, Guldkompassen, Sanningen om Alice, Bröderna Lejonhjärta, Systrar i jeans, alla muminböckerna samt allt av Meg Rosoff och Michelle Magorian. 

Dessa böcker ville jag läsa om 2012! 

2 kommentarer:

 1. En prinsessas dagbok har jag läst om tusen gånger och tröttnar aldrig på!

  SvaraRadera
 2. Michelle Magorian... Jag måste försöka få tag på "En liten kärlekssång" någonstans. Den vill jag läsa om och äga!
  Annars vill jag läsa om "The Piper's Son" och "Graffiti Moon", men jag har också drabbats av sån där bokstress jag hoppats slippa. Tycker att jag måste läsa "nya" böcker och har inte tid med omläsning. Tråkigt!

  SvaraRadera