lördag 26 oktober 2013

Att göra på lovet

Nu är det äntligen höstlov och plötsligt kan man strunta lite i skolarbetet och faktiskt göra saker som man själv väljer. Detta ser jag fram emot att göra i veckan:

Babel
En sak som jag saknat de här första veckorna på terminen är att se på vissa TV-program. Men nu ska jag bland annat ta igen missade avsnitt av Babel. Jessica Gedin leder denna talkshow med litteraturen i fokus. Varje program gästas av intressanta författare och intervjuerna blandas med reportage från världens alla hörn. I gårdagens avsnitt var Malala med, som vi skrev om förra veckan. Programmet hittar ni här.


Kafka på stranden
I två veckor har jag nu läst denna fantastiska bok men inte riktigt kommit någon vart. Läst tio sidor och somnat med lampan tänd och boken liggandes bredvid mig varje kväll. Än så länge har den dock levt upp till mina förväntningar. Murakami lyckas på ett mycket snyggt sätt väva ihop tre parallellhistorier med ett fantastiskt språk och spännande karaktärer. Under lovet ser jag fram emot sträckläsning!

Bio
Jag har nog aldrig varit med om att det går så många filmer på bio samtidigt. Bara under lovet har hela 12 filmer premiär. Några av de jag vill se under veckan är Gravity, Vi är bäst, Before Midnight, Diana och The Butler.Cindy Sherman
Sedan en vecka tillbaka ställer Cindy Sherman ut på Moderna Muséet i Stockholm. Konstnären är själv både modell och fotograf men hennes bilder beskrivs inte som självporträtt. De är snarare historier som talar för sig själva. Utställningen verkar väldigt intressant och förtjänar definitivt ett besök.

Veronica Mars
Tv-serien jag skrivit om massvis med gånger. Under lovet ska jag marathon-titta sista säsongen.


Rookie Yearbook
Den finaste bok jag äger är Rookie Yearbook 1. Det är en sammanställning av internettidningen Rookie Mags material. Boken är sprängfylld av krönikor, intervjuer, foton, spellistor, illustrationer, roliga tips och vardagliga tankar. Det är omöjligt att inte inspireras när man läser den och höstlovet känns som en perfekt tid för att läsa vidare i boken. Rookie Yearbook 2 finns dessutom att köpa på internetbokhandlarna nu! 

Vad ser ni fram emot att göra under lovet?


1 kommentar:

  1. Önskar jag hade lov. Har i stället en självstudievecka som skall ägnas till att skriva ett fördjupningsarbete/paper. Bah! Vill bara läsa.

    SvaraRadera