torsdag 24 oktober 2013

Boklistan: Höstrysare


Förföljaren. Det bästa skulle vara att läsa alla Magnus Nordins böcker i streck, men om man måste välja blir det nog Förföljaren. Boken handlar om tre olika tjejer och "förföljaren." Varje berättelse är lika obehaglig och när allt vävs samman i slutet kan man knappt andas.

Darlah. En otroligt annorlunda bok som aldrig riktigt slog igenom. Synd, för det är helt klart en av de bästa rysarna inom ungdomskategorin. Tre ungdomar vinner en resa till månen. Hela världen följer resan med spänning men väl på månen förlorar de kontakten med ungdomarna. Vad hände? Förutom fantastisk bra karaktärer är det skräck och domedag på högsta nivå.

Den vita katten. Människor som behärskar magi kallas för "Berörare." I Den vita katten får man följa Cassel och hans familj av Berörare. Det är en övernaturlig thriller som hela tiden manipulerar och överraskar läsaren. Fruktansvärt spännande!
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. När man läser denna bok är det omöjligt att inte rysa, dels av spänning, dels av den obehagliga och magiska stämningen. Boken handlar om Miss Peregrines barnhem som är fullt av annorlunda och övernaturliga barn. Förutom en gripande och läskig historia är boken dessutom fylld av gamla analoga fotografier av de besynnerliga barnen.

Jane Eyre. Få skulle nog beskriva Jane Eyre som en rysare, men det är något med hela stämningen i boken som gör att det känns som man själv befinner sig på den dimmiga, kalla och höstiga engelska landsbygden i slutet av 1800-talet. Både den lite läskiga miljön och Jane Eyres skräck inför framtiden bidrar till känslan av att läsa en riktig rysare. Man bara väntar på att mord, blod och spöken ska dyka upp./Elin och Hanna

3 kommentarer:

 1. Visst är det lite skräck över Jane Eyre! Otroligt bra bok dessutom :)

  SvaraRadera
 2. Enda jag har läst av dessa är Jane Eyre men är nyfiken på de andra också.

  Förresten gå gärna in och tävla här http://www.lexielaser.org/2013/10/tavla-och-vinn-fint-pris-hos-bokii.html tävlingen är öppen i cirka 7 timmar till. Hoppas du vill vara med:)

  SvaraRadera
 3. Läste Darlah för inte så länge sen och håller med om att den inte fått den uppmärksamheten den förtjänar! När jag läste den kom jag på mig själv med att inte vilja läsa om jag var ensam hemma...

  SvaraRadera